Ønsker du at udleje din lejlighed eller går du og faktisk allerede er gået i gang, men mangler du et par gode råd med på vejen? Så er du havnet det rigtige sted. Ved udlejning af lejligheder er der i hvert fald 10 gode punkter,  der vil få dig godt i gang.

Du står med en lejlighed, og den skal udlejes. Det kan være en god idé, hvis du vil tjene en masse penge. Jeg har samlet 10 råd til dig, som udlejer, så du kan udleje din lejlighed på den bedste måde. Rækkefølgen er vilkårlig.

 

  • Kortids udlejning

 

Ønsker du at udleje din bolig i kort tid, er Airbnb en rigtig god hjemmeside at bruge. Alverdens verden rundt bruger denne hjemmeside, når de f.eks. skal finde lejligheder ved permanent job, studier, ferieophold m.m. Når du udlejer en bolig i kort tid, så sørg for at prisen er rimmelig og, at den betaler sig. Langt de fleste leder efter en dyr lejlighed, hvis man er studerente. Henvend dig derfor også til en specifik målgruppe, hvis det er.

 

  • Skat

 

Der findes forskellige skatteregler og fradragsmuligheder alt efter om der er tale om ejer- eller lejelejligheder. Der skelnes også mellem om lejligheden er delvist udlejet (altså anvender du den selv også) eller om lejligheden permanent anvendes til udlejning. Udlejer du en ejerlejlighed delvist skal lejeindtægten indberettes til Skat. Derudover skal du også vælge mellem de to fradragsmuligheder: Bundfradrag eller Regnskabsmæssigt fradrag. For lejligheder der udelukkes anvendes til udlejning er du omfattet skattereglerne for selvstændigt erhvervsdrivende og udlejningsejendomme. Dette kan også være en andelsbolig. Du skal altså føre regnskab over alle indtægter og udgifter. Regnskabet skal ikke sendes til Skat, dog skal det opbevares i mindst 5 år.

 

  • Boligportalen

Computer

Brug evt. Boligportalen, som er en gratis tjeneste du kan bruge. På Boligportalen kan du sætte en annonce op om din lejlighed. Her finder man flere tusinde, der søger efter en lejebolig. Boligportalen tilbyder en nem service: Find bolig nu. Med et klik finder de udlejninger og ligeledes finder de lejere.

 

  • Lejekontrakt

 

Det er vigtigt, at du kender lejeloven, hvis du vil udleje din lejlighed. Du skal sørge for at få lavet en lejekontrakt med din lejer. Lejeren må ikke blive boende, hvis kontrakten er udløbet. Du kan også vælge at udleje et enkelt værelse, dermed gælder der også andre regler for boligudlejning.

 

  • Tidsbegrænset lejemål

 

En tidsbegrænset udlejning kræver også en tidsbegrænset lejekontrakt. Det betyder, at du har en særlig god grund til at du kun udlejer i en kort periode frem for at benytte de almindelige regler i lejeloven. Bliver du udstationeret eller lignende, ses dette som en gyldig grund.

 

  • Årlig huslejestigning

 

Udlejer du i en længere periode, kan du lade huslejen stige år for år i takt med at samfundets priser generelt stiger.

 

  • Depositum

 

Som udlejer må du tage op til maksimalt 3 måneder leje i depositum og 3 måneder i forudbetalt leje. Det er derfor 6 måneder i alt. Derudover må du også tage leje for den måned lejeren flytter ind. Et godt råd er at tilfredsstille din lejer, da det kan være svært for din lejer at stille op med 7 måneders leje.

 

  • Lejeniveau

 

Din pris skal ikke være for høj. Lejeren kan nemlig tage fat i huslejenævnet, som afgører om din husleje skal sænkes eller ej. Din pris kommer derfor an på nyt køkken, nyt badeværelse m.m.

 

  • Attraktivitet

 

Sørg for at din lejlighed er attraktiv og renlig. Når du skal udleje en lejlighed skal du tilfredsstille lejeren behov, så længe du kan. Du skal prøve at sælge din lejlighed så godt som muligt, og det gør du ved at tilfredsstille øjet. Jo nyere og pænere det er, flere penge kan du tage for din lejlighed.

 

  • Få rådgivning

 

Har du svært ved at overskue økonomien og lignende kan det være smart at få rådgivning fra en realkreditkonsulent. Hermed kan de komme med eventuelle løsninger, hvis du støder ind på økonomiske problemer eller lignende.