Med sommerens afslutning er vi også så småt ved at bevæge os væk fra den konstante hede, vi har haft i flere måneder. Landmændene kan også begynde at komme sig efter det hårde slag, hedebølgen rent metaforisk har været for dem, hvor mange af dem endte med at miste mere end halvdelen af deres afgrøder med mere. Mange danskere har også været lidt for uopmærksomme på, hvor meget solens stråler kan brænde, så de er blevet solskoldet en gang eller to i løbet af sommeren. Det er dog ikke kun når det er sommer, man skal være ekstra opmærksom på forskellige ting, men derimod også efteråret, hvor det blandt andet begynder at blive køligt og bladene falder af træerne.

Du har helt sikkert fået at videre flere dusin og måske endda hundrede gange i løbet af dit liv, at du skal tage varmt tøj på, så du ikke bliver syg. Det er selvfølgelig vigtigt, at du begynder at finde overtøjet frem, men du bør også sikre dig, at det rent faktisk er varmt nok. Der er ofte stor forskel på for eksempel en jakke fra dit lokale supermarked og en jakke fra Moncler. Selv hvis prisen er en smule højere for det sidstnævnte, så sparer du altså både tid, energi og sidst men ikke mindst dit helbred, hvis du investerer en smule mere i godt overtøj, hvor kvaliteten er i orden. Det har det desuden med at holde længere, så i sidste ende kan du nemt ske at komme af med færre penge ? især hvis du lader jakken gå i arv til søskende eller fætre og kusiner, niecer og nevøer.

En anden fejl mange begår er at rive bladene sammen for tidligt. Det vil altså sige, at de river bladene sammen, på trods af at der stadig er rigeligt med blade på træerne, så de ender med at rive dem sammen igen en uge senere ? og det må da siges at være spild af arbejde! Om vinteren er man bedre undskyldt, når man skovler sne, da man ikke kan se, hvornår det begynder at sne igen, og så kan det være ret så farligt med sne på fliser og så videre, hvor det har det med at blive glat.

Sidst men helt sikkert ikke minst bør du undgå at blive indenfor, selv hvis vejret ikke er lige så varmt, som du kunne tænke dig. Vinterdepression er ikke sjovt, men det behøver ikke at være slemt nok til at blive diagnosticeret for at påvirke dig. Du kan desuden stadig få vitamin D når himlen er hvid, selv om du selvfølgelig hurtigere lader op på den slags under den smukke og alt for varme blå sommerhimmel, vi har set så forfærdelig meget til i år.