Der findes ikke noget i bedre i den her verden end at slappe af. Det er da i hvert fald mange, der mener, efter en lang arbejdsdag med masser stress og jag, rengøring et par timer og så en baby, der skal hentes i dagplejen ? og det er den ene dag om ugen eller måneden, hvor man har tid til at gøre rent, før barnet skal hentes. Så der er masser af grund til at ville slappe af, når arbejdsdagen er slut, men de fleste tror, at de slapper godt af ved at sidde foran fjernsynet, chatte på Facebook, smide billeder op Instagram eller spille et videospil på computeren ? eller alle fire ting på en gang, for der skal meget til for succesfuldt at flygte fra virkeligheden nu til dags. Eskapisme er et buzzword og ikke på en god måde, men der er heldigvis måder at slappe af på, hvis man er villig til at stå ansigt til ansigt med sine egne tanker. Vi ser her på fire af de bedste aktiviteter til at slappe af og opnå fred med sine egne tanker.

Meditation er ikke noget nyt, men det er først nu ved at blive accepteret som mere en noget munke i klostre gør. Der mangler stadig forskning på området, men allerede nu ved vi at det kan hjælpe på depression, angst og en lang række andre mentale lidelser, men man behøver ikke være diagnosticeret med noget for at få gavn af at meditere. Hvis du nogensinde er stresset, så vil du få gavn af at meditere. Selv hvis du ikke er stresset er der andre fordele ved meditation, så når du har sat dig ind i, hvad det virkelig vil sige at meditere, så giv det et forsøg.

Yoga er en åbenlys nummer to, selvom det er en noget mere fysisk krævende aktivitet, som handler om konstant at bruge nogle muskler i stedet for at slappe helt af i dem alle sammen. De har dog vejrtrækningen til fælles, i hvert fald i Ashtanga yoga, men en speciel vejrtrækning bruges hverken i alle former for meditation eller alle former for yoga.

Strikning er som du nok ved en meget afslappende aktivitet, men det er faktisk fordi det er meditativt at flytte en strikkepind frem og tilbage forbi en anden strikkepind ligesom det at fokusere på ens åndedræt og det får tankerne til at flyde på samme måde som meditation. Hvis du har svært ved at meditere kan det være måske nemmere at strikke, men undgå at gøre andet imens såsom at se fjernsyn.

Tai Chi er mere fysisk ligesom yoga, og det er lige så langsomt. Man står dog op i stedet for at lave underlige ting på måtte, og man kan endda gøre det i swimming pool, men så hedder der Ai Chi i stedet. Det er bedre hvis man for eksempel har hypermobile led.