Når det omhandler gulvlamper, så er det super vigtigt at du tager dig tid til, at vælge den rette lampe ift. Dit behov. En gulvlampe er ikke bare en gulvlampe. Der er mange typer gulvlamper. Nogle har en åben belysning og andre har en mere dæmpet belysning. Og det er derfor rigtig vigtigt, at du også finder ud af, hvilket rum din nye gulvlampe skal stå i. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige gulvlampe til dit hjem. 

Hvis du vælger at sætte lampen i soveværelset, så skal du måske kigge efter en lampe med en dæmpet og rolig belysning. Og samtidig, så skal lampen måske have en mild og ikke så kraftig farve. Alle lamper giver et forskelligt udtryk og det er netop derfor vigtigt, at du afgør med dig selv, hvilket udtryk du skal have at lampen skal give i dit hjem.

Hvis du derimod vil have en ny og flot gulvlampe i din stue, så skal det måske være en mere åben belysning med en kraftig og varm pærer. Du kan selvfølgelig også finde en lampe til et læsehjørne, hvor at det selvfølgelig skal være en hyggelig og rar belysning, hvor at du kan læse en god bog eller slappe af efter en lang dag.

6. gode råd til at finde den rette lampe:

  1. Husk at have styr på, hvilket udtryk din nye gulvlampe skal give, før at du handler den.
  2. Spørg evt. venner og bekendte hvilke lamper de har i deres hjem og sørg evt. inspiration der.
  3. Kig på lampehjemmesider eller i butikker som forhandler lamper og find inspiration.
  4. Overvej nøje hvilket rum din nye lampe skal stå i og derefter bliver det måske nemmere at     beslutte, hvordan din nye lampe skal se ud og hvilket udtryk den skal give i dit hjem.
  5. Find ud af om din nye lampe skal kunne justeres i højden.
  6. Hvilke materialer eller møbler har du i dit hjem, som kan matche lampen. Altså er lampen f.eks. til dit sommerhus, hvor at du har trælofter, så er det måske en idé at finden en lampe med træben eller noget lignende.