Det er mange ting, der skal være på plads, inden man sætter sit hus til salg. Der er forskelligt papirarbejde, og så er der forskellige lovkrav, som skal overholdes. Der er flere ting i lovgivningen, som skal sørge for at tage hensyn til køber, men går man dybere ind i det, så er en del af det faktisk godt for begge parter. En bolighandel er altid bedst, når både køber og sælger føler sig trygge, og begge parter er blevet tilgodeset.

Energimærkning er lovpligtigt for sælger, når det drejer sig om huse og rækkehuse eller erhvervsejendomme. Hvis man vil sælge sit hus, så skal der udarbejdes et energimærke, som kan give køber et indblik i den energimæssige økonomi i huset. Energimærkning skal laves på baggrund af en rapport, udarbejdet af uvildige eksperter. Det er sælger, der skal betale for rapporten, og det er også sælger, som skal kontakte eksperterne og få dem ud og se og gennemgå boligen.

Nem kontakt online

Hos botjek.dk kan du udfylde en formular og bestille energimærkning direkte fra hjemmesiden. Efter modtagelsen, går der højst 24 timer inden du har en aftale om et besøg af eksperterne. De kommer så hjem til dig på aftalt tid og foretager de målinger, der skal til. Så udarbejder de rapporten, som du har i postkassen senest 48 timer efter besøget. Energimærkning skal ikke være noget problem, der trækker ud, hvis du skal sætte dit hus til salg. Det er vigtigt, at du kommer hurtigt videre, især hvis du har købt ny bolig.

Det kan man forvente

Energimærkning indebærer udarbejdelsen af et regnskab over forbruget i boligen på årlig basis. Desuden anvises der forslag til effektivisering, isolering og forbedringer, samt hvilken besparelse, der kan komme ud af det, hvis man gennemfører dem. Det kan bestemt godt betale sig at have energimærkning på sit hus, også selvom man ikke skal sælge. Så ved man hvor man kan sætte ind, og om det kan betale sig, hvis man vil opgradere og få et bedre varmebudget. Tag kontakt til botjek.dk, og hør om prisen.