Billige Skriveredskaber Går ud over Undervisningen

0
533

Her i livet er det ofte de små ting, der gør den største forskel. Det er ikke fordi de store ting ikke betyder noget: det handler mere om, at vi ofte håndterer de store ting, men overser de små. Hvis man kigger på de forskellige elever i en skoleklasse, så vil man eksempelvis hurtigt finde ud af, at langt de fleste forældre har styr på de store ting. Vi ønsker alle, at vores børn har de bedst mulige forudsætninger for at trives i skolen, og kunne lære på så effektiv vis som muligt. Derfor arbejder vi hele tiden på at sikre, at vores børn får nok søvn, at de har spist et godt morgenmåltid før de kommer i skole, og at de har en sund og nærende madpakke med sig. De ting har en enorm betydning for, hvor godt dit barn klarer sig i skolen, og derfor er det selvfølgeligt vigtigt, at de bliver gjort. Men husk på, at alle forældre har fokus på de store ting: det er derfor ikke noget, der gør noget ekstra for dit barns evne til at følge med i undervisningen.

Hvis du ønsker at gøre noget ekstra for dit barn, så det virkeligt kan få mest muligt ud af undervisningen, så er du nødt til at optimere på de små ting, som de fleste andre ikke engang tænker over. Husk på at dit barn er i skole hver eneste dag: selv en lille forandring, der måske gør at dit barn lærer 1% mere eller er 5% mere fokuseret, vil have rigtig stor betydning på sigt. De små ting kræver ofte heller ikke, at vi bruger hverken en masse tid eller penge på, at få dem implementeret. For nogle få kroner, og en smule af din tid, kan du altså gøre en enorm positiv forskel for, hvor meget dit barn får ud af at gå i skole.

Et af de bedste steder du kan gøre en forskel, er i kvaliteten af de skriveredskaber, som dit barn har i penalhuset. Dit barn benytter sig af blyanter, kuglepenne og andre skriveredskaber hver eneste dag, når de er i skole. Mange tænker ikke rigtigt over dette faktum, og køber derfor bare de billigste redskaber de kan finde: de skriver jo fint nok. Problemet er bare, at dårligt udstyr ikke er specielt inspirerende at bruge. Hvis du giver et musik-interesseret barn en billig plastik-guitar, så er der høj risiko for, at de helt mister lysten til at spille musik – det dårlige udstyr gør processen for frustrerende. Giver du omvendt barnet en guitar af høj kvalitet, så vil det have de bedst mulige forudsætninger for at øve sig, og virkeligt blive bidt af musikken. Det samme gør sig gældende med skriveredskaber: hvis du giver dit barn en faber castell kuglepen, så vil de mødes med en god følelse af robusthed og kvalitet hver gang de bruger den i skolen, og det vil hjælpe dem med at føle sig motiverede i forbindelse med skolearbejdet.