De fleste danskere har et ganske almindeligt job, hvor de er fastansatte og arbejdet fra 9 om morgenen til klokken 17 om aftenen. Rigtigt mange har svært ved at forestille sig, at man overhovedet kan leve sit liv på anden vis ? er det ikke bare sådan ens liv ser ud, når man er voksen? For andre, er det et bevidst valg de har taget, fordi det giver en vis komfort at have et arbejde med den struktur. Du har en daglig rytme, weekenderne er fri, og når du ikke er på arbejde har du helt og bestemt fri.

Der er dog nogle mennesker, der vælger at leve deres liv på anden vis. Morten Nørgaard valgte eksempelvis at opsige sin faste stilling som IT leder i en større dansk virksomhed, og valgte at kaste sig ud i det mere kaotiske job som IT konsulent. Hvorfor i alverden vil nogen dog gå fra, at have en fast månedlig indkomst, faste arbejdstider og weekender helt uden bekymringer, og til at være en konsulent der selv har det fulde ansvar for løbende at finde og fastholde kunder?

Der kan være mange grunde, men for Morten var det primært to årsager:

  1. Som konsulent var han sin egen chef
  2. Penge

Morten havde en god chef på sit gamle job, så det var ikke fordi han havde dårlige erfaringer med at arbejde for andre. Det var bare som om det stred imod et eller andet indeni ham. Han følte sig på en eller anden måde fanget ved at arbejde for en anden, og han fantaserede længe om at kaste sig ud som selvstændig før han rent faktisk tog skridtet. Den anden faktor er pengene: ganske vist bevægede han sig væk fra den stabile månedsløn, men til gengæld kan Morten tjene langt flere penge som konsulent. Han har eksempelvis for nyligt hjulpet en virksomhed med at opsætte dynamics nav 2017, og her var hans løn godt og vel to tusinde kroner? i timen! Eftersom han kan beholde mange af pengene i virksomheden, frem for at udbetale det hele til sig selv privat, er der desuden visse skattemæssige fordele.

Mortens arbejde er egentligt ikke forskelligt fra det han lavede i sin gamle virksomhed. Tempoet er bare et andet. Da han var fastansat var der rigtigt mange dage, hvor han mødte op på arbejdet, og der egentligt ikke var så meget at lave. Når han tager en opgave ind som konsulent, så er det på et tidspunkt, hvor virksomheden der hyrer ham til opgaven har brug for der sker noget nu. Der er altså mere fart over feltet, og det er noget Morten godt kan lide. Hvis han en overgang ikke tager opgaver ind, så er han til gengæld helt fri til at bruge sin tid som han vil ? han er ikke nødt til at sidde og rulle tommelfingre på et kontor. Han kan tage på ferie til udlandet, hænge ud med venner og familie eller hvad han nu lige har lyst til.