Skal du til at bygge et nyt hus eller bare går og vil ombygge huset? Hvis ja, så kan en arkitekt være værd at bruge pengene på. Læs med og find ud af, hvorfor.

Før du overhovedet begynder med dit byggeprojekt, om det er med en arkitekt eller uden, så skal du sørge for du har en byggetilladelse. Altså skal du være sikker på, om det er lovligt for dig at bygge på grunden. I Danmark renoveres mange parcelhuse og det kan være dit er et af dem. Derfor kan det være oplagt, at det nu er din tur, da husene begynder at blive gamle i det. Mange begynder med et nybyggeri også, hvis de har et parcelhus.

Professionelt arbejde

En arkitekt er god at bruge penge på, da de udnytter pladsen bedst udfra din grund. Desuden er deres arbejde professionelt, hvilket får dit hus til at være æstetisk og man får en funktionel overblik samt en byggeteknisk og lovgningsmæssig viden, som kommer dig til gode.

Desuden undgår du fremtidige skader, da deres arbejde designes professionelt. En arkitekt vil lave den perfekt plantegning til dig og vil designe dit hus lige efter dine ønsker,

Du får oven i købet også et personligt hus med mange detaljer. Du kan altså selv vælge, hvordan rummene skal anlægges og størrelsen på dem. Dermed får du et bedre og gennemtænkt hus, som ikke vil efterlade dig med overvejelser om renovering.

Du får altså huset, som du vil have det.

Pris

En arkitekt koster omkring de 100.000 kr., hvori rådgivningen er omfattede kontakt og idé, skitseforslag, myndighedsprojekt, projektering og byggeaftale, byggeledelse og tilsyn. Dette er faktisk meget for pengene. Det kan godt være at 100.000 kr. lyder meget, men det kan faktisk godt betale sig i længden, da du ikke skal sørge for fremtidige renoveringer eller uprofessionelt arbejde.

Håndværkerfradrag

Der skal selvfølgelig også være nogle til at bygge/renovere huset. Dette kan du få håndværkere til. Du kan også få håndværkerfradrag. Håndværkerfradrag er når du får skattefradrag, når du betaler for håndværkerarbejde eller hjælp i hjemmet. Fradraget dækker arbejdslønnen til service og vedligeholdelse på din bopæl.

Reglerne er ligeledes:

  1. Du kan få fradrag for op til 6000 kr. for serviceydelser i hjemmet som f.eks. rengøring eller havearbejde.
  2. Håndværker arbejde kan du få op til 12.000 kr. i fradrag. Du kan kun få håndværkerfradrag, hvis arbejdet for din bolig gøres mere energi- eller miljøvenligt. Energibesparelser kan f.eks. være isolering af tag, reparation og forbedring af skorsten, udskiftning af ruder og vinduer, isolering af gulv osv.

Se og hør om du ikke også kan få et håndværkertilbud, når der skal bygges så meget. Et byggefirma leder oftest efter meget arbejde, da man så er låst fast med kunden og de får noget arbejde at udføre.

Overvejer du at starte sådan et projekt op, så er det bare om at kigge på grunde til salg.

Samarbejde