Tag et kig ud af dit vindue, og se verden omkring dig ? generer solen dig, eller får den dig til at smile? Mange mennesker render rundt og er deprimerede nu om dage, uden de selv er klar over det. Mange lever et liv, hvor vi står op når vækkeuret ringer, tager på arbejde og gør hvad chefen siger, spiser noget kedeligt fastfood til aftensmad, kollapser på sengen og sover nogle timer før vi gentager det hele igen. Hvornår har du spurgt dig selv, om du virkelig er glad? Det er let at køre livet på autopilot, fordi der er så mange andre der har forventninger til os ? men hvad har du af forventninger til dig selv, og hvor tæt er du på at indfri dem?

Jeg levede et kedeligt liv, hvor jeg lod samfundets idealer overskygge mine egne drømme. Jeg var en maskine, der gjorde hvad jeg fik besked på: jeg arbejdede i et kedeligt men velbetalt job, jeg havde en stor lejlighed i midtbyen, stilfulde men upersonlige IKEA møbler og en masse mennesker i mit liv jeg kaldte for ?venner?. Depression sniger sig nogle gange op på os uden vi opdager det ? det er som om farven i tilværelsen bare ligeså stille forsvinder, og pludseligt lever man et grå og kedeligt liv.

Nogle gange møder vi nogle mennesker, der forandrer vores liv for altid. Jeg havde aldrig rigtigt haft noget med reservedele at gøre, men på en eller anden måde, fik universet bare gjort det til en del af mit liv. En tidlig morgen i august for et par år siden, mødte jeg Mette Jensen mens jeg var på forretningsrejse, og aldrig har jeg mødt nogen, der kan tale passioneret omkring reservedele. Livet er uforudsigeligt nogle gange, men jeg er begyndt at have en tro på, at en større kraft derude vil os det bedste.

Mette fik mig til at indse, at jeg ikke var glad ? at jeg på en eller anden måde var blevet til en robot. Det gik op for mig, at jeg havde et liv der så idyllisk ud på overfladen, men som ingen substans havde. Jeg havde ingen passion for noget som helst, og det at se Mette være så passioneret omkring reserverdele (af alle ting) gjorde, at jeg opdagede der var noget galt.

Mette havde plantet et frø i mig ? en voksende utilfredshed med det liv jeg levede. At tage hen på et job, som jeg ikke havde nogen interesse for, var ikke længere bare monotomt ? det var tortur! Min lejlighed var ikke længere flot, den var kedelig og kold. Jeg blev overvældet af negative følelser ? følelser som jeg sikkert har fortrængt i årevis, ind til jeg bare gik rundt og ?levede? uden følelse overhovedet.

Jeg ringende simpelthen til Mette, og bad hende om at hjælpe mig ud af det helvede, jeg selv havde bygget. Jeg gjorde reservedele til at en del af mit liv ? en passion der kunne guide mig og sætte farve på min hverdag. For mig handler reservedele ikke om at man kan hoppe på nettet og søge efter ?reservedele hvidevarer ?? nej, reservedele er min metafor for en passion, noget du virkelig brænder for. Find dine egne reservedele, og gør dit liv meningsfuldt.