Hvis du går rundt med en stemme i hovedet, der hver dag råber af dig, at du burde få købt dig en ny Renault Megane, men alligevel ikke tager handling på det, så er denne artikel skrevet til dig. Det er nemlig en utroligt frustrerende situation at finde sig selv i, og jeg har været igennem det flere gange i mit liv. Det er på grund af min erfaring, kombineret med en årelang mission for at forstå mit indre selv og mine tankeprocesser, at jeg kan fortælle dig hvad det er der holder dig tilbage.

Den indre stemme har nemlig ret. Der er ikke en eneste del af dig, der har irrationelt lyst til at købe en ny bil, hvis du ikke tager handling på det. Det er faktisk lidt interessant, da det omvendte godt kan være tilfældet. Du kan sagtens have irrationelle grunde for at købe en ny bil, og risikere at tage handling på dem. Men du kan ikke have irrationelle grunde til ikke at købe en ny bil, og så rent faktisk lade dem holde dig tilbage. Hvis du hører stemmen, og ikke reagerer på den, så ved du altså allerede hvad der er bedst for dig selv.

Men hvorfor er det så så svært at skille sig af med den gamle bil, og anskaffe sig en ny? Du kan sikkert komme på en masse undskyldninger, men samtidig ved du, at de ikke holder. Hvis det reelt var fordi du ikke havde råd, eller din bil var god nok, så ville du for længe siden have accepteret den konklusion og stoppet den indre kamp. Men kampen fortsætter, og det er fordi du kun har dårlige undskyldninger tilbage.

Det der som oftest holder os mest tilbage, er faktisk ikke anskaffelsen af den nye bil, men afskaffelsen af den gamle. Det er videnskabeligt bevist, at objekter vi benytter som værktøjer, bliver betragtet af vores hjerne, som en forlængelse af vores egen krop. Hvis du samler en hammer op, så vil en scanning af din hjerne vise, at din arm nu opfattes som længere og mere hårdtslående. Hvis du tænker på din bil som et værktøj, så kan du hurtigt se hvor stor en del af dig selv, din bil betragtes som.

Bilen er nemlig ikke bare fysisk stor, den er også noget vi bruger til rigtigt mange ting i vores hverdag. Det er vores primære måde at komme rundt på ? du bevæger dig flere kilometer i din bil, end du gør på noget som helst andet transportmiddel, inklusive dine ben. Der er samtidig en masse minder forbundet med bilen: måske det første kys, en masse herlige familie-besøg og så videre.

Så at udskifte den gamle bil føles som at udskifte en del af os selv. Men husk på, at det bare er en illusion. Du er ikke din bil, og din bil er ikke dig. Tag en masse billeder af din bil, og alle de gode minder vil stadig være til at finde frem.