Er du vild med TV-serier og endnu vildere med at læse manus fra dem? Så har vi samlet en lille liste over de mest populære TV-serier, som du kan finde manusset fra på nettet. Det er altid sjovt at læse manusset fra en serie, som du er vild med. Det giver en unik indsigt i, hvordan processen har været i at skabe serien, og hvad der blev skrevet på forhånd, og hvad der måske ikke blev skrevet på forhånd. Det giver også muligheden for at læse manusset fra sine yndlingsserier, og det er måske noget, de fleste har drømt om at gøre. Her kommer de:

Skam

?Skam? er en norsk tv-produktion, der blev sendt på NRK1 fra 2015-2017. Serien handler om en gruppe piger, der går på Hartvig Nissens skole i Oslo. Skam er en af de første TV-produktioner, hvor manusset blev offentliggjort efter hver afsnit. Dette gjorde det muligt for fans af serien at følge med i historien, og forfatterne fik en unik mulighed for at få feedback på deres historie. I 2018 blev manuset til ?Skam? også udgivet i bogform.

Forbrydelsen

En anden TV-produktion, der også har offentliggjort et manuskript, er ?Forbrydelsen?. ?Forbrydelsen? er en dansk TV-serie, der blev sendt på DR1 fra 2007-2012. Serien handler om politiadvokaten Sarah Lund, der efterforsker et mord. ?Forbrydelsen? er en af de første danske TV-produktioner, der blev offentliggjort på nettet. Dette gjorde det muligt for fans af serien at følge med i historien, og forfatterne fik en unik mulighed for at få feedback på deres historie.

Harry Potter og det forbandede barn

Manuskriptet til ?Harry Potter?-forestillingen ?Det forbandede barn? er et eksempel på et manuskript, der også blev offentliggjort på nettet. Dette gjorde det muligt for fans af serien at følge med i historien, og forfatterne fik en unik mulighed for at få respons på deres historie.

Hvilke én skal du starte med?

Det er op til dig. Vi håber at du fik et par gode idéer til, hvad du kan læse. Først, skal du selvfølgelig læse manusset til din yndlingsserie, og herefter kan du give dig i kast med andre manusser, du kunne finde interessante.

Konklusion

Det er altid et godt supplement at læse manusset fra en TV-serie, når du har set et afsnit. Det giver dig en forståelse for, hvordan processen var, og hvad der blev skrevet på forhånd forud for TV-seriens visning.