Dit Boligsalg Skal Betragtes som en Investering

0
44

Der var en gang, hvor en bolig var noget man forventede at bo i resten af sit liv. Dengang flyttede man først ud i sin egen bolig, når man var klar til selv at stifte familie der. Planen var altså at blive boende det samme sted ind til man blev gammel og grå, og så kunne børnene eventuelt overtage stedet til den tid. Men i dag ser det noget anderledes ud: de fleste moderne danskere kommer til at skifte bolig flere gange i løbet af deres liv.

Det betyder at du kan regne med at stå i en situation, hvor du skal sælge en bolig, flere gange. Når du finder dig selv i sådan en situation, så er det vigtigt, at du tager dig tiden til at gøre det ordentligt. De fleste er nemlig fristet til bare at ville have salget overstået hurtigst muligt. Når du sælger, så er det ofte fordi du enten allerede har fundet den nye bolig du gerne vil flytte over i, eller glæder dig til at komme i gang med boligjagten. Det at flytte ind i dit nye hjem er naturligvis mere spændende end at flytte ud af det gamle hjem. Så mange ser det blot som noget der skal overstås, og lægger flere kræfter i at komme ind i et nyt hus, end de gør i at komme af med det gamle.

Men det er en en specielt god måde at lægge sine kræfter på. En bolig er en enorm investering, og den skal betragtes som sådan en. Det er lige meget hvad du finder mest spændende lige nu: du gik ind i en investering da du købte dit nuværende hus i sin tid, og derfor er det din opgave at træde ud af investeringen med et fornuftigt overskud. Hvis du er heldig, så er markedet steget, og du får flere penge for huset end du selv gav for det i sin tid. Det er selvfølgeligt dejligt – men det betyder ikke, at du bare skal acceptere det første bud, som er over din oprindelige købspris. Du skal sælge til den pris du kan få for huset. Få så meget som muligt ud af din investering! Det samme gør sig gældende hvis boligmarkedet er faldet siden du købte. Her er det igen fristende bare at trække på skuldrene, tage tabet og komme videre. Men nej: selv hvis du ikke kan få en profit på dit salg, så er det stadig din opgave at minimere dit tab. Du skal stadig sælge til den højst mulige pris du kan få.

I begge tilfælde betyder det, at du også må være villig til at investere mere i din gamle bolig, hvis det kan betyde en bedre salgspris. En tilstandsrapport pris er eksempelvis ingenting, i forhold til den merværdi det skaber for køberne. En tilstandsrapport vil gøre din bolig langt mere attraktiv, og du vil kunne tiltrække flere sælgere og få bedre bud. Sørg også for at holde boligen ren og flot, så den kan sælge sig selv når den fremvises. En smule penge og kræfter kan nå rigtigt langt i, at få mest muligt ud af din investering.