Jeg har gået i kjole siden jeg var 3 år gammel, og lige siden dengang, har kjolen været min foretrukne form for påklædning. Det er på én gang utroligt stilet og flot at se på, og samtidig så utroligt simpelt og let at have med at gøre, at ordet ?elegance? knap nok yder kjolen nok respekt. Tænk over det: en kjole er ét stykke sammenhængende stof. Det bliver ikke meget simplere end det! Alligevel er der ikke noget som helst andet, der formår at være så feminin og attraktiv som en rigtig flot kjole.

Som du nok kan høre, så går jeg altså rigtigt meget op i kjolet. Jeg har mere end ét klædeskab derhjemme, der ikke indeholder andet end kjoler. Det er helt sikkert en slags hobby for mig; nogle vil nok sige, at det er en decideret besættelse. Det er dog noget jeg er glad for at være besat af: for mig er kjoler en form for kunst. Jeg elsker at gå rundt i butikkerne og se på de mange forskellige smukke kjoler. En tøjbutik er nærmest som et kunstmuseum for mig: det er noget der behager mine øjne, og samtidig virkeligt taler til mig på et dybere plan. Det bedste af det hele er, at jeg kan købe de smukke kjoler jeg ser, uden at skulle slynge millioner over kassen, som man jo ellers skal for kunst.

Det er dog også en interesse der kommer med sine egne negative sider. Det har eksempelvis gået mig på i årevis, at der var så langt imellem smukke kjoler fra danske designere. Jeg er specielt nationalistisk, og ser generelt globaliseringen som en god ting ? det er da fantastisk, at jeg kan købe kjoler fra Egypten eller Frankrig uden at skulle ud at rejse. Jo flere muligheder jo bedre! Men samtidig er jeg jo dansker, og jeg er ganske stolt af det faktum. Jeg elsker Danmark og føler mig virkeligt godt hjemme her. Så jeg ville da elske tanken om, at være iklædt en dansk designerkjole! Specielt når jeg er ude at rejse, ville jeg føle, at jeg ligesom tog noget af Danmark med mig, og lod andre se hvad Danmark er i stand til.

Problemet er imidlertid, at der i mange år har været cirka 0 danske kjoler der har tiltalt mig. Jeg har ikke noget imod ?minimalistisk? design, der jo er så populært her i Norden, men der er altså forskel på ?minimalistisk? og ?kedeligt?. De danske kjoler var altid kedelige i mine øjne: de lignede og fungerede som kjoler, men de havde ingen sjæl og var ikke spændende at se på.

Det er dog noget der langt om længe har ændret sig! Jeg fik første gang øjnene op for dette faktum, da jeg så den seneste kollektion af kjoler fra Samsøe Samsøe. Pludseligt var der liv og varme at finde i kjoler designet her i Danmark, og det var noget der virkeligt gav mig et smil på læberne.