Der sidder du så: halvvejs i dit livs største eventyr, sammen med vandrere, der startede som fremmede, men siden er vokset til venner, solen danser på horisonten og i har vandret det halve at natten for at nå toppen af turen, folk er glade og nogle endda følelsesladet. Men du kan bare ikke nyde øjeblikket.

Ikke nok med at du ikke har sovet fantastisk de seneste dage, så har din taske desværre også gravet to sår frem på forsiden af dine hofter, noget der (desværre) komplimenterer de røde mærker taskens stropper lavede på dig den første dag. Alt i alt fortryder du, at du ikke købte den North Face rygsæk, som du stod med i butikken ? hvorfor skulle du også lige låne din fars gamle.

Dårlige tasker har i flere generationer ødelagt det smukke, ikke i naturen, men i oplevelsen af naturen. Det er nemlig ikke altid, selvom man virkelig gør sig umage, nemt at finde den vandretaske der passer til netop ens kropsbygning og de behov den nu engang har.

Hvad er så vigtigt at kigge efter, næste gang du står nede i butikken og overvejer ny vandrerygsæk?

  1. Skulderremmen: Skal følge formen på din skulder ? tasken må hverken have luft mellem skulder og rem eller ?presse? dig sammen. Det indikerer henholdsvis en for lang og en for kort ryglængde ? noget, du skal være meget opmærksom på, da man ikke lige kan ?gro? ind i en for stor taske eller udvide en der er for lille.
  2. Hoftebæltet: Er her hvor størstedelen af vægten i tasken skal bæres, gør man det bærer man med sine ben og ikke lænden/ryggen. Derfor er det også enormt vigtigt når man er på jagt efter en ny at holde øje med både kvalitet og komfort. Mange gør desværre den fejl at glemme at teste hoftebæltet af, fordi de ikke tænker at det har nogen egentlig betydning ? det er de samme mennesker der ser utilfredse ud på 8. dagen.

 

  1. Behov er nøgleordet: Hvilken slags vandrer er du? Hvis du kun sjældent oplever at tasken er fyldt helt op, og du som regel kun pakker det allerhøjest nødvendige, vil det være splid af vægt (og din energi) at slæbe afsted med en 80 liters North Face rygsæk bare fordi du kan. På den anden side kan en stor taske gøre underværker når man er ude på eventyr i længere tid ? så er der plads til souvenirers, lokalt gøgl og flotte sten.

 

  1. Ventilation: Noget man først opdager at man mangler når man står i suppedasen ? varme er den stille energidræber i vandreverdenen og tager til tider mere energi end højest nødvendigt. Sveder du mere end højest nødvendigt i otte timer grundet dårlig ventilation over ryggen bruger du også mere energi end du burde i otte timer ? hav det i mente næste gang du vælger taske.

 

North Face rygsække har i mange år været en sikker vinder hos vandreentusiaster, fordi de leverer alt fra små rygsække, der bruges til dagsture, til store 80 liters ekspeditionsrygsække, du nærmest kunne bo i på fuldtid ? North Face rygsække har bare et godt ry der sikrer, at du ikke ender som vandreren øverst.