Du og din partner sidder sikkert med den store drøm om at få købt drømmehuset sammen? Går I og diskuterer om hvorvidt, det kan fungere økonomisk? Det første I kan gøre er at blive gift? Det er i hvert fald nemmere økonomisk. Læs med og find ud af, hvorfor I skal blive gift inden i investerer i drømmehuset.

Ved køb af en bolig, er der mange ting man skal tage stilling til. Køber man en bolig med sin kæreste, er det typisk om at dele pengene op. Men kan det betale sig?

At købe et hus sammen er en indgåelse af en aftale, hvis konsekvenser rækker langt ud i fremtiden. 30 år er lang tid i et menneskes liv, og det er faktisk også løbetiden på mange realkreditlån.

Når I har kigget på huse til salg og besluttet jer, om hvilket hus I vil købe, er det næste skridt som sædvanligt, lån. Oftest låner man på et navn og derefter betaler man pengene samlet. Du kan trække renteudgifter fra, hvis du har lånt penge til at købe din bolig. Derudover skal du betale ejendomsværdiskat, hvis du har købt en ejerbolig. Begge dele gør du ved at rette din forskudsopgørelse. Indgår I i et ægteskab er det altid nemmere, at sørge for at pengene er noget i deler. Det er på en måde en indirekte bindende kontrakt, når I er i et ægteskab.

Er man ikke gift, vil det være langt nemmere at løbe fra problemerne og sin del mht. at betale gælden tilbage. Opstår der et skænderi m.m. er der ingen ?papirer?, der sørger for at holde den individuelle inde i kontrakten. Hvorimod en skilsmisse tager længere tid og der gælder særlige regler også. Det er derfor ikke så nemt at blive single igen efter et ægteskab.

Det er dog også vigtigt at få en boligadvokat. Med en boligadvokat får i den nødvendige rådgivning, der er brug for. Det kan være svært at overskue al den information, det drejer sig om. Og at bruge mange penge på en bolig, er ikke noget man får gjort på én dag. Jeres advokat vil hjælpe jer bedst.

Vælger i ikke at blive gift er den anden mulighed et testamente. Skulle den enkelte gå bort, er der nogle værdier i kan ligge tilbage. Er man ikke gift, kan de være et stort økonomisk problem for den efterladte, hvis man ikke har oprettet et testamente. Den længstlevende af jer vil faktisk have ret til at købe den afdødes halvpart af den i lige samejede bolig.

Når I er gift indgår der selvfølgelig arveregler (som i kan finde i arveloven), hvis nu der skulle opstå død. Når den første ægtefælle dør, opgøres afdødes halvdel af fællesejet og hele afdødes særeje. Det er det der falder i arv og fordeles efter arvelovens regler, hvis der ikke er et testamente. Ægtefæller er også helt fritaget for boafgift (arveafgift) hvorimod samlevende skal betale 15%.

Besøg Tendensshop

Tendensshop via Facebook