Der er mange webudbydere der tilbyder såkaldt gratis web hosting. Mange af disse gratis web hosting-konti er skam også ganske gratis at bruge, men de vil koste dig mange penge, tid og kunder, hvis du har et websted, der er beregnet til erhvervsmæssige formål. Selv en personlig hjemmeside kan let komme til at lide under gratis webhosting, medmindre du har lavet den simpleste hjemmeside man overhovedet kan forestille sig. Her er en række overvejelser du bør gøre dig, føler du vælger at spare penge ved at benytte gratis web hosting. De forklarer dig hvorfor gratis web hosting kan ende med koste dig mere end du tror.

 

Overvejelse #1: Båndbredde

Udbydere der giver gratis webhosting, tilbyder dig ofte meget lidt eller begrænset båndbredde. Det betyder, at det vil tage længere tid for din side at blive vist til dine besøgende. Når din side tager mere end 10 sekunder at indlæse, vil du miste besøgende mange besøgende, fordi de blot klikker et andet sted hen. Der er ikke nogen der gider at vente nu om dage. Det kan du altså let miste mange kunder og salg på, og så kan man næppe kalde den gratis hosting for gratis.

 

Overvejelse #2: Reklamer

Mange gratis webhostingfirmaer er “gratis” for dig, men de sætter banner-reklamer og pop-up annoncer ind på din hjemmeside. De fleste mennesker kan ikke lide den slags irriterende reklame, og vil derfor gå langt udenom din hjemmeside i fremtiden. Vær forsigtig med at skrive dig op hos et gratis webhostingfirma, der bruger reklame. Det generer måske ikke dig, men det vil sandsynligvis påvirke din trafik og dine salg.

 

Overvejelse #3: Plads

Da din web hosting er gratis, kan du ikke forvente en masse displads. Ofte har folk ikke den plads, de har brug for, for at kunne lægge hele deres webside og alle deres oplysninger op. Sørg for at tjekke med din gratis webudbyder, hvor meget plads du får, og sammenlign det med størrelsen på din hjemmeside. Husk også på, at din hjemmeside sandsynligvis vil vokse i fremtiden.

 

Overvejelse #4: Pålidelighed

En anden overvejelse når det kommer til gratis web hosting er pålidelighed. Ofte er der begrænsninger for, hvor meget trafik din hjemmeside må bruge på den gratis hosting, og hvis du overskrider dette, kan dit websted risikere at blive deaktiveret i et tidsrum. Det kan endda være du modtager en regning for den trafik du har brug for meget. Find ud af, hvad reglerne er for trafik hos den gratis udbyder, og hvad konsekvenserne er for at overskride disse grænser.

 

Overvejelse #5: Begrænsninger

I langt de fleste tilfælde, vil din gratis webhost have skrappe regler for størrelsen på fotos, ikoner og mere, som du kan lægge op på din hjemmeside. Du skal gerne have undersøgt alle disse ting, før du opretter dig hos et gratis webhost, for hvis du ikke kan uploade det, du har brug for, har det været helt spild af tid.