Mange nyder at ride en tur sammen og mange rideskoler eller fællesskaber planlægger fælles rideture. Som rytter på en rideskole kan det også være rigtig hyggeligt at ride en tur sammen og det kan skabe et godt sammenhold mellem rytterne.

Når du rider på veje eller stier er det altid godt, hvis du efterlader så få spor som muligt. Det kan være hårdt for underlaget på stierne og grusvejene når man kommer på en hest ? især hvis vejret og underlaget er fugtigt. Hvis du rider på en sti hvor der også kan komme andre mennesker, så skal du vise hensyn og give plads og evt. sætte farten ned ? det er ikke alle der er glade for heste, og nogle mennesker kan godt blive bange for dem. Yderligere er det vigtigt at undersøge ved Naturstyrelsen hvor det er tilladt at ride.

 

Sikkerhed når du rider i naturen

Det er yderst vigtigt at bruge ridehjelm, da det kan være meget skadeligt at falde af hesten. Hvis du rider når det er mørkt skal du sørge for at folk kan se dig. Det gør du bedst ved, at have lygte eller reflekser på. Husk altid at være opmærksom på situationer hvor din hest kan blive bange. Rider du hvor der kommer biler og det også yderst vigtigt at du tager hensyn til bilerne og er forberedt på, om din hest kan blive forskrækket hvis der kommer en bil hurtigt forbi ? og er det mørkt eller diset er det meget vigtigt at du har lys eller reflekser på, så bilerne kan se dig. Mange biler er også gode til at tage hensyn, men du skal altid for forberedt på hvordan hesten kan reagere.

 

Rideture over flere dage

Man kan godt planlægge rideture over flere dage. Du pakker en taske med de vigtigste ting til dig selv og til hesten ? og så er det ellers bare afsted. Du kan forberede hjemmefra hvor du vil overnatte og undersøg også om dette er et godt sted for din hest.

 

Når du rider lange ture, er det vigtigt at du holder pauser undervejs. Pauserne på rideturen gør, at heste også nyder turen mere, og den bliver ikke så udmattet. Du skal være opmærksom på, at det en god idé at vente med de helt lange rideture hvis du er helt ny rytter og hvis din hest er ung. Ønsker du at ride de lange ture, er det noget hesten skal trænes op til over tid.

 

Ridetøjet

Når du rider skal du have det rigtige tøj på for at turen bliver mest komfortabel for både dig og hesten. Du skal have dig et par gode ridestøvler som hjælper dig til at føle, at du sidder godt på hesten og ikke falder af. En god ridetrøje og ridejakke er også vigtig. Her skal du vurdere hvor meget du behøver, alt efter hvordan vejret er. Et par gode ridebukser er vigtigt for at du føler du har god bevægelighed når du sidder på sadlen. De fleste ridebukser er meget bevægelige og det gør, at du letter kan følge hestens bevægelser naturligt når i er ud at ride. Og sidst, men ikke mindst, skal du have en ridehjelm.