Her skal du købe hus, hvis du vil bo billigt

At bo i København kan have mange fordele, dog ikke når det gælder priserneDu kan bo langt billigere mange andre steder i Danmark ? og faktisk få ligeså mange fordele. Læs med for at finde ud af, hvor det er billigt at bo i Danmark.

Kigger man på listen over huse til salg er langt de fleste boliger billige på Lolland og udkantsdanmark. København er i hvert fald det dyreste hidtil. En bolig på Lolland kan gå ned på få tusindekroner pr. kvadratmeter hvorimod det i København ligger på omkring de 35.000 kr. pr. kvadratmeter.

Selvom København har sine mange attraktioner og København er Danmarks hovedstad ? og en af Danmarks største byer, så er det overhovedet ikke den eneste mulighed. Århus og København minder rent faktisk meget om hinanden, selvom Århus ligger i Jylland. Ja, for Jylland er de fleste bybeboere bange for. Det er der dog ingen grund til. København og Århus er to dejlige storbyer, som de fleste går efter. Men de er dyre at bo i..

For neden får du eksempler på de billigste steder at bo i Danmark ? og med fordel. Undvær København og Århus for de byer, hvis du vil spare en helt masse penge.

Lolland

Rødby er et billigt sted at få bolig i. En pæn flot villa kan fås til 600.000 kr. hvilket er ingenting i forhold til priserne i København. Arbejder du langt, kan du læse nederst i artiklen om, hvorfor det rent faktisk kan betale sig at købe hus på Rødby og tage toget. Ja, pendlerlivet betaler sig.

I Rødby finder du også attraktionen Lalandia.

Nakskov er endnu et billigt sted at bo på Lolland. En pæn vedligeholdt villa kan du få for 700.000 kr.

Til sidst har vi Sakskøbing, hvor du kan få en villa til  400.000 kr. med 5 værelser. Dette er priser, der tiltrækker.

Sønderjylland

I Sønderjylland finder man også billige lejeboliger. En lejebolig kan du få for ca. 5.300 kr. pr. måned med 4 værelser.

Desuden har Sønderjylland også mange flere villaer til billige priser. En villa med 5 værelser fås for 500.000 kr. Oven i købet er Sønderjylland også et sted med billig benzin. Geografisk set grænser Sønderjylland med Tyskland. Dermed får du også en fordel, når du kigger på geografi.

Sønderjylland har også et lavt indbyggertal, nemlig på 123.038 indbyggere.

Udkantskommune

Hvis du bor i en såkaldt udkantskommune, kan du få ekstra kørselsfradrag. Normalt falder satsen til 1,05 kr. pr. km. over 120 km, men hvis du bor i en udkantskommune, falder satsen ikke. Du skal bruge den høje sats på 2,10 kr. pr. km. for samtlige kilometer du kører udover de første 24 km, som ikke giver fradrag. Udkantskommuner gælder Læso, Morsø, Langeland, Lolland, Brønderslev, Norddjurs, Ærø og Samsø.

Tøv dog ikke, er du pendler og bor i en yderkommune, og der er langt til arbejde, belønnes du med et større befordringsfradrag. Denne regel gælder for 16 kommuner i Danmark. Derfor vil en pendler der f.eks. bor i Vordingborg og arbejder i Lyngby få øget sit befordringsfradrag fra 61.080 til 29.820 kr. Dette svarer til en skattebesparelse på ca. 5.665 kr.

Altså vil det være en klar fordel at taget toget til arbejde, hvis du bor i en yderkommune.

Bona2