Marmor har fået et høj i plads blandt favoritterne i boligindretning og det smukke materiale findes i flere farver, men hvilken marmor passer bedst ind i dit hjem, og hvor skal det være?

Det første skridt på vejen mod et hjem med marmor er at finde den farve, der bedst vil komplimentere din indretning. Der findes flere farver i marmor, men de hyppigste indenfor boliginteriør er; sort, hvid, grå og grøn. Hver farve har hvert sit udtryk, men fordi marmor er et naturprodukt er hvert enkelt marmor produkt er også helt unikt.

Vælg din farve marmor

Selvom marmor er et unikt materiale og alle produkter derfor har hvert deres særlige træk, kan du alligevel godt have en præference i farven. Måske ved du allerede hvilken farve du helst vil have, måske vakler du mellem flere farver eller måske har du ingen anelse om hvilken farve, der vil passe bedst til dig og din boligindretning. Den sorte og hvide marmor har længe været meget populære i den stilsikre boligindretning og en af grundene hertil er den særlige evne marmor besidder. Hvis du er lettere farveforskrækket, men alligevel har et ønske om at få lidt farver ind i dit hjem er marmor nemlig en rigtig god løsning. Med det smukke spil der er i marmor får du noget nær den samme effekt af variation som ved brug af flere farver i din indretning, men samtidig bibeholder du den enkle farveskala i dit hjem.

Se fx hvordan det smukke bord i fra Gubi og det flotte ur fra Menu giver enkle farver liv.

Her kan du også overveje at bevæge dig lidt uden for din komfortzone og vælge en marmor i den fine grå variant eller måske gå længere endnu og vælge den smukke grønne marmor variant. Begge farver vil komplimentere en enkel og stilren boligindretning, på hver deres måde og har du en farvestrålende indretning vil et smukt produkt i marmor stå godt hertil, både i de traditionelle farver og i den moderne grønne farve.

Uanset hvilken farve du vælger, har marmor et smukt og naturligt farvespil og fordi marmor er så stilrent et materiale, kan du kombinere det med en lang række farver og materialer, der alle bringer de hvert deres udtryk til din bolig.

Marmor og messing

Du kan naturligvis mikse marmor med mange materialer og på grund af det stilrene udtryk som marmor har, giver det dig alle muligheder for at kreere en personlig indretning. Særligt populært er det blevet at kombinere marmor med messing. Dette skyldes delvis at messing har fået et stærkt comeback, men også at messing fremhæver det eksklusive udtryk marmor besidder. Dette gør sig gældende for alle farver i marmor, men særligt ses det i kombination med den grønne marmor, hvor de to materialer i særdeleshed fremhæver hinanden. Vælger du at kombinere dine marmor produkter med messing, vil du skabe et stilsikkert og køligt udtryk, der løfter hele rummet til et mere eksklusivt niveau.

Marmor og træ

En anden populær kombination er marmor og træ. Der findes en bred vifte af produkter i træ indenfor boligindretning i alle træsorter og uanset hvilken trætype du vælger, vil du opleve at det skaber et blødere udtryk til dit marmor produkt. Om du vælger at sætte træfigurer eller lignende på et marmorbord, eller ved siden af din marmor lampe afhænger af dig og hvad der passer bedst til din boligindretning. Har du ikke mulighed for at placere et træprodukt lige ved siden af dit marmor produkt har du måske mulighed for at udnytte væggene med trærammer eller træhylder. Helheden i rummet skaber stemningen, prøv dig frem og find den stil der passer dig bedst.