Jeg synes simpelthen at det er noget så dejligt, at Danmark er et monarki. Jeg kan godt følge kritikerne i debatten, når de siger, at en monark ingen plads har i et moderne demokrati. Omvendt synes jeg heller ikke, at vi skal tage alting så dybt seriøst. Tænk på alle de eventyr vi er vokset op med, hvor der snakkes om prinser og prinsesser. Der er et eller andet utroligt romantisk og eventyrligt over det, at bo i et kongerige. Det er jo heller ikke fordi, at dronningen har nogen reel magt. Kongehuset har en helt anden plads i vores land i dag, end de har haft traditionelt set. Vi bør derfor forholde os til den nuværende rolle, frem for den historiske.

Noget af det jeg virkeligt sætter pris på ved kongehuset, er den særlige æstetik der findes der. Den royale familie har absolut ikke nogen penge-problemer, og de kunne indrette deres liv og hjem som de havde lyst. Hvis andre mennesker havde de samme ressourcer til rådighed, så ville deres hjem nok se ganske futuristisk ud. Jeg tror at mange ville investere hyper-moderne hjem, med computere bygget ind i hver eneste lille ting, og med store skærme på væggene. Mange ville nok anskaffe sig et par lynhurtige elbiler fyldt med al den seneste teknologi. Stilen ville altså være et produkt af den seneste teknologi.

Men kongehuset gør det på en anden måde. Her holdes der fast i en mere traditionel æstetik. De færreste ville kigge skævt til det, hvis vores kære dronning valgte at transportere sig i en yndig hestevogn. Det ville derimod se mærkeligt ud, hvis hun susede til et arrangement i den seneste elbil fra Tesla. Den kongelige stil er altså ganske afslappet og nostalgisk. Det kan jeg virkeligt godt lide!

Så jeg begyndte at tænke over, om jeg mon kunne have den samme stil, i mit eget hjem. Det ville være så dejligt eventyrligt! Jeg ville dog helst sikre mig, at mit hjem ikke bare kom til at se gammeldags ud. Så jeg gik i tænkeboks.

Løsning var dog meget simpel: jeg skulle bare se på, hvem der var kongelige hofleverandører! Det var eksempelvis sådan jeg fandt ud af, at le klint er den kongelige hofleverandør af lamper. Mange af kongehusets lamper er altså designerlamper fra Le Klint. Jeg kan altså skabe et lignende luksuriøst og traditionelt udseende i mit eget hjem, ved at købe mine lamper fra det samme sted, som de royale gør det. Listen med kongelige danske hofleverandører er offentligt tilgængeligt, så det er dejligt nemt at finde ud af, hvor kongehuset køber deres møbler henne! Hvis du gerne vil indrette dit hjem, som de royale gør det, så skal du altså bare købe dine ting, det samme sted som kongehuset.