Indretningsidéer til børneværelset

0
59
Børneværelse

Børneværelset kan være svær at indrette, da værelset skal have mange forskellige funktioner. Værelset skal naturligvis først og fremmest være et soveværelse, men skal også være en garderobe, legeværelse og et sted, hvor barnet kan søge ro. Derfor kan det være svært at finde de rette møbler og pynteting, som både er praktiske, men også passer ind til rummet. Vi giver dig her nogle idéer til hvordan du kan skabe et godt børneværelse.

 

Møbler, der har flere anvendelser

Et børneværelse skal gerne have massere gulvplads, så barnet kan lege. Derfor kan det godt være svært at finde nogle møbler, som er praktiske og som ikke fylder særlig meget. En god idé er, at finde møbler, der har forskellige funktioner. Dette kunne for eksempel være en børneseng med mulighed for skuffer eller opbevaring under til legetøj eller ting som sengetøj, bleer eller noget helt andet. Et skab kan også være meget praktisk, da det ikke fjerner plads på gulvet, da det blot fylder op ad. Et skab, hvor der også er mulighed for skuffer, kan være meget praktisk, da der både er mulighed for at hænge tøjet op, men der også kan være tøj og andre ting i skufferne.

 

Find pynteting, der kan fremme barnets fantasi

Det er nok mest forældrene, der går op i hvilke pynteting, der er på børneværelset, men disse ting kan sagtens have en lærerig faktor for børnene. Dette kunne for eksempel være plakater med alfabetet, eller plakater med billeder af forskellige dyr, så man kan lære dyrenes navne ved at kigge på plakaten. Pynteting kan også være god til barnets motorik og indlæringsevne. Børn har en god fantasi, og derfor kan pynteting være ekstra praktiske, hvis de også kan holde til, at blive leget med.

 

Giv dit barn et godt sted at lege og falde til jo

Lejetøj i stuen og køkkenet kan godt være træls og se rodet ud, derfor vil mange forældre gerne have, at legetøjet forblive inde på børneværelset. Ved at give dit barn et hyggeligt og trygt miljø inde på værelset, giver du også dit barn lyst til at være derinde. Giv dit barn ordentligt gulvplads, så der er plads til at udfolde sig og lege, men også et hjørne hvor barnet kan sidde for sig selv og lege lige så stille. Børn og har også brug for ro og for at være sig selv, derfor er det vigtigt, at du giver denne mulighed til dit barn.