Som teenager i Danmark, er det overraskende let, at få et ung-arbejder job, så man kan prøve kræfter med arbejdsmarkedet. Jeg ved ikke om det skyldes, at virksomhederne kan slippe betydeligt billigere, end hvis de ansatte en voksen, eller det reelt er fordi vi ser værdien i, at eksponere de unge mennesker for, hvordan voksen-livet sådan nogenlunde ser ud. Måske er det en kombination af begge dele ? under alle omstændigheder, så tror jeg det er rigtigt sundt for unge mennesker som jeg selv, at prøve kræfter med det. Derudover er det selvfølgelig en fantastisk følelse, endelig at tjene sine egne penge, som man med god samvittighed kan bruge på lige hvad man har lyst til.

Det er typisk ikke de mest spændende jobs, der stilles til rådighed til unge mennesker. Ofte snakker vi simple, manuelle former for arbejde, der ikke er specielt mentalt stimulerende. Men hvad kan man forvente ? vi har trods alt ikke papirer fra en uddannelse endnu, der indikerer hvad vores hoveder kan finde ud af. Nogle føler sig provokeret af dette, og bruger det som en undskyldning for, ikke at finde sig et job som ung. Men helt ærligt: der er nu meget, som vi ikke ved! Jeg tror jeg kommer længst her i livet, ved bare at erkende det. Desuden ville der ikke være meget fidus i at tage et arbejde, hvis det ikke kunne lære mig et eller andet ? og det synes jeg faktisk, at mit job med at støvsuge biler kan!

Det var et job jeg fik, fordi min far har det med at starte samtaler med alt og alle. Så en dag, hvor han var nede at få sin bil repareret hos mekanikeren, kom de åbenbart til at snakke om, at jeg ledte efter et studiejob. Han må have gjort et godt indtryk, for jeg blev tilbudt jobbet med det samme: selvom mekanikeren aldrig havde set mig! Jeg startede ugen efter, og nu har jeg arbejdet der i snart hele min sommerferie. Jeg er blevet tilbudt at fortsætte arbejdet i weekenden fremover, og det har jeg tænkt mig at sige ja til.

Jeg har en stor interesse for biler, og har lært så ekstremt meget i det her job. Jeg elskede specielt det store Udvalg af Renault som jeg kan til at stifte bekendskab med, i forbindelse med mit arbejde: nu ved jeg allerede, hvad min drømmebil er! Jeg har også kunnet kigge mekanikeren over skulderen, og se hvad hans job går ud på. Jeg håber på, løbende at kunne lære flere ting, og måske udvide mit arbejde til ikke kun at handle om støvsugning. Hvem ved, måske jeg selv vælger at blive mekaniker, når jeg bliver ældre!

Men støvsugningen er jeg faktisk ganske stolt af! Det virker måske som et dumt job, men det er faktisk udfordrende ? specielt, hvis man gerne vil gøre det ordentligt. Biler ser meget forskellig ud indefra, og der er mange steder støv og snavs kan gemme sig. Jeg har gjort det til min personlige mission, at gøre bilen så overraskende ren, at folk måber når de kommer og henter den. Jeg samler simpelthen på komplimenterne nu ? og det har da også vist sig, at kunne betale sig: der er faldet en god slat drikkepenge af på det!