Det er utroligt så meget man kan få ud af at læse en bog. Hvis det er en god bog, så kan man måske komme med på et eventyr af de helt store, uden at rokke sig en millimeter fra stolen eller sofaen. Man kan også blive rystet i sin grundvold af en god bog. Der er ligefrem folk, der kan fortælle om, hvordan en bog har ændret hele deres syn på livet. Sproget er en kraftfuld størrelse, både det talte og det skrevne. Man kan møde de vildeste skæbner i bøgernes verden.

Den danske forfatter, Leonora Christina Skov, skriver ofte bøger ud fra sit eget liv og de erfaringer, hun har været igennem. Som erklæret lesbisk har hun måtte gå meget igennem, og oplevet store problemer med at blive anerkendt som kvinde med en homoseksuel kønsidentitet. Forholdet til moderen har været temmelig anstrengt i perioder, og dette har givet stof til mere end en bog, idet forfatterskab som Leonora Christina Skov efterhånden har fået oparbejdet.

At få lov at være sig selv

Hvis man har oplevet vanskeligheder med at bliver anerkendt og set som den man er, så er der sikkert meget, man kan nikke genkendende til, når man læser en bog af Leonora Christina Skov. Hun har tydeligvis let ved at skrive, men det, hun skriver om, er på ingen måder let. Man mærker, hvor tynget Leonora Christina Skov er af modgangen igennem livet, selvom hun, som offentlig person, faktisk fremstår som temmelig kæk, ja, næsten provokerende fræk. Men bag facaden gemmer der sig et følsomt væsen, som har meget på hjerte.

Læs bøger fra boghandleren

Bog & Idé har naturligvis masser af gode bøger på hylderne. De fleste danske forfattere er repræsenteret her, også Leonora Christina Skov, og hendes fantastiske forfatterskab. Med bog-ide.dk er der nu også kommet mulighed for at gå i boghandleren på nettet. Man kan finde alt fra brætspil og blyantspidsere til bøger og tidsskrifter her, og man kan let bestille det hjem til sig selv, så man kan få styret sin læselyst. Og der er ingen kø ved kassen.