Overvejer du at købe et hus? Hvis det, at købe fast ejendom er højt på din liste over prioriteter i den nærmeste fremtid, spørger du sikkert dig selv, om du skal købe et nyt hus eller et ældre hus? Svaret på det spørgsmål er faktisk ikke si simpelt som du måske tror. Der er mange faktorer at overveje, når du køber et hjem, uanset om du køber nyt eller gammelt. Som en erfaren ejendomsmægler fra Ejendomsmægler Ishøj, kan jeg give dig nogle råd, til at hjælpe med at forstå nogle af forskellene mellem de to.

De fleste mennesker har et billede i tankerne, når de forestiller sig, hvordan deres hus skal se ud. Du drømmer måske om at hygge med familien foran en stor brændeovn, i et stort gammelt husk på landet, på en kold vinterdag. Forhåbentlig drømmer din partner så ikke om at kunne kigge ud i det mangefarvede bylys fra en helt ny penthouselejlighed! At have samme smag i fast ejendom er meget nyttigt, når I skal ud på ejendomsjagt.

Uanset hvilken type hus du ender med at købe, vil du sandsynligvis opdage, at fast ejendom er meget givende, da det giver dig og din familie en følelse af sikkerhed, ro og komfort. I dagens ejendomsmarked med lave renter, og en let tilgængelig oversigt over ledige ejendomme, er det at blive boligejer et realistisk mål for de fleste. Du er kun en enkelt søgning efter ?hus til salg ishøj? på nettet, før du kan komme ud at se hvad der måske er drømmehuset.

Dit husvalg afhænger af en række faktorer, herunder behovet for plads  – måske har du mange børn eller kæledyr, den ønskede beliggenhed og selvfølgelig dit budget. Det er stort set altid et spørgsmål om kompromis. Du kan finde et gammelt hus der opfylder dine krav, men det kræver måske en del renovering, eller også passer der ikke ind i dit budget. Hvis ikke kan gøre arbejdet selv, er det måske heller ikke et godt valg, da prisen for renovering så skal lægges oveni prisen for huset. Ligeledes kan du have forelsket dig i et nyt hus, men skal så huske på, at du måske skal bruge flere penge på ting som gardiner, pleje af haven og hegn, der ofte allerede er inkluderet i et gammelt hus.

 

Fordele ved at købe et ældre hus

Ved at købe et gammelt hus kan du generelt se, hvad du får. Eventuelle større strukturelle fejl vil være blevet synlige over tid, og forhåbentlig korrigeret. Kvarteret er sandsynligvis veletableret, så du ved, hvad du kan forvente der også. Du vil ofte finde dejligt vedligeholdte haver, der giver mere privatliv end i et nyt kvarter. Huset vil sandsynligvis komme med grundlæggende ting såsom gardiner, persienner og lamper, og kommer nogle gange også med apparater, der sparer dig for besværet og omkostningerne ved at købe disse selv.

 

Fordele ved at købe et nyt hus

Hvis du beslutter dig for at købe et nyt hus, kan du muligvis få indflydelse på de sidste efterbehandlinger, som eksempelvis gulvbelægning, maling, kabinetter og bordplader. Hvis du får et  hus bygget specifikt til dig, er der ingen grænser (måske undtagen budget) til de valg, du kan lave. Nye boliger har normalt meget mere lagerplads og større rum, og så er de generelt indrettet med tanke på kabler til alle de nyeste gadgets og teknologi. Normalt øges værdien af jorden, når kvarteret udvikler sig, så du kan opbygge noget egenkapital, hvis du bygger i en ny underafdeling, der er ved at nærme sig færdiggørelsen.