Bornholm er en rigtig dejlig ø, og de fleste der bor der, er glade for at kunne kalde Bornholm for deres hjem. Vejret er dejligt, naturen er fantastisk og alle mennesker er så søde og rare. Man kan dog nogle gange godt føle sig lidt fanget. Selvom det er et dejligt sted, så har det også begrænset med aktiviteter. Det er ikke hver dag, at et band eksempelvis kommer til Bornholm for at spille en koncert. Nogle elsker det stille og rolige tempo på øen, men vi er også nogle, der godt kunne tænke os der skete lidt mere. Jeg har ofte misundt mine venner fra København, Odense og Århus for alle de aktiviteter der foregår i de byer. Man behøver aldrig at kede sig: hver eneste dag er der et arrangement man kan deltage i. Men det hele føltes så langt væk: jeg bor jo på Bornholm, som er en isoleret ø, langt væk fra alting.

Sådan føltes det i hvert fald dengang. Jeg havde på en eller anden måde bildt mig selv ind, at Bornholm ligger så langt væk fra resten af Danmark, at det ikke gav mening at rejse frem og tilbage. Det hele ændrede sig dog, da en kammerat inviterede mig til en koncert i København. Det var mit yndlings-band, og det var første (og måske eneste!) gang, de besøgte Danmark. Jeg var altså opsat på at komme afsted, koste hvad det ville!

Med motivationen på plads gik jeg i gang med at undersøge, hvordan jeg kunne komme fra Bornholm til København. Der var en del muligheder, men den nemmeste og billigste var en bus rønne til københavn. Turen kostede betydeligt mindre, end jeg havde regnet med. Det var faktisk så billigt, at jeg følte mig nødsaget til at ringe til busselskabet og spørge, om prisen nu også inkluderede alting. Det gjorde den!

Så jeg satte mig ind i bussen fra Rønne til København tidligt Lørdag morgen. Sæderne var behagelige, og der var god plads i bussen. Jeg havde min MP3-afspiller med mig, og brugte turen på at lytte til alle de albums, som mit favorit-band nogensinde havde udgivet. Det fik turen til at gå lynhurtigt, og jeg ankom i København langt hurtigere end jeg havde regnet med.

Jeg havde en helt og aldeles fantastisk koncert! Jeg tror faktisk, at den lange bustur med musik i ørerne, og en voksene spænding i maven, gjorde oplevelsen endnu bedre.

Siden da, har jeg ikke set Bornholm som et isoleret sted. København er kun en bustur væk, og det betyder, at jeg har adgang til alle de samme muligheder som mine venner! Der er selvfølgeligt lidt transporttid, men den kan let bruges på at lytte til musik, lave lektier eller surfe rundt på internettet.