Jeg har altid været typen, der tænkte, at jeg bare kunne ordne tingene når de opstod. Det har på mange måder betydet et lettere kaotisk liv, hvor jeg har været nødt til at tænke hurtigt, og ofte er endt ud med nogle hovsa-løsninger. Specielt i forbindelse med min skolegang, var det noget der blev kommenteret en del på. Jeg forberedte mig stort set aldrig, men forsøgte altid at se, om jeg kunne improvisere mig ud af præsentationer og lignende. Nogle gange gik det godt, andre gange var det lidt noget skidt. Det var dog aldrig slemt nok til, at jeg rigtigt ændrede adfærd.

Men det er ikke en taktik, der holder særligt godt ind i voksenlivet. Her begynder man at have en helt masse ansvar, og konsekvenserne for at møde uforberedt op er langt højere. Så jeg har de sidste mange år forfinet min evne til at planlægge ting. Jeg har stadig nydt godt af min evne til at improvisere og handle nu-og-her, men det er ikke længere min foretrukne tilgang til alle problemstillinger.

Da jeg blev gift sidste år, fik jeg dog pludseligt lært noget nyt. Ser du, det at planlægge ting på forhånd, er faktisk noget der giver en masse positive effekter i alle områder af ens liv. Jeg havde på en eller anden måde fået bildt mig selv ind, at det kun var på arbejdet man behøver at planlægge, og at resten af mit liv stadig kunne køre på hovsa-løsninger. Men prøv at arrangere et bryllup på den måde: det kan man ikke! Der er så mange ting der skal på plads. Det gik først op for mig, da dekoratører, blomsterlæggere og andre professionelle der skal til for at holde et bryllup, begyndte at stille mig spørgsmål. Efter et par gange at have sagt ?Det finder vi nok ud af!? gik det op for mig, at det ikke var en særligt god taktik.

Så jeg satte mig ned, og fordybede mig i en intensiv planlægningsfase. Jeg planlagde alt ned i mindste detalje. Specielt indretningsplanerne var noget, jeg virkelig koncentrerede mig om. Der er så mange ting der kan gå galt i den forbindelse, og specielt til et bryllup. Det er også en interessant problemstilling, fordi man ikke kender alle faktorerne. Hvor store bryllupsgaver tager folk med? Hvor mange gæster kan man forestille sig tager blomster med? Hvor skal man stille sine stauder, så de spiller godt sammen med folks blomster, frem for at flytte fokus væk og udvande dem?

Ikke bare var det, at lægge disse indretningsplaner på forhånd, noget der hjalp mig med at sove roligt om natten: det viste sig også at være uvurderligt, da først brylluppet skulle foregå. Jeg havde det fulde overblik, og måtte flere gange hjælpe de professionelle med at holde roen og få tingene til at foregå på rette vis. Jeg kan derfor kun anbefale, at tage planlægningen i egen hånd, og gøre det i god tid!