Alle danskere kender dem. Ja, faktisk kender de fleste mennesker i verden dem. De der knoppede klodser, som man kan samle og bygge alt muligt ud af, lige fra man er et par år, og til man skal herfra. LEGO er et brand, som alle mennesker kender og husker. Og for os danskere er der nærmest tale om Den Danske Nationalklods. Vi er stolte af folkene fra Billund og deres innovative opfindelse, der har hittet over hele kloden i mange årtier efterhånden.

I de første år var lego legetøj helt enkelt. Der var lige tre-fire størrelser klodser, og det var det. Men udviklingen tog hurtigt fart, og i dag kører lego legetøj på hjul og kan have indbygget motor. Der er mange figurer og universer, man kan drage med ind i legen med lego legetøj. Da brandet lanceredes, var der kun klodser. Jo, der er sket en masse, og det har vist sig at være godt for det jyske firma, der i dag har en imponerende omsætning, takket være deres innovative tilgang til deres DNA, de knoppede klodser.

Byg og leg med de skønne universer

Udviklingen af de forskellige universer indenfor lego legetøj er først kommet til efter årtusindskiftet. Der er science fiction-universer og veninde-universer, og der er Ninja-universer med mange forskellige modeller at bygge og lege med. Og det helt utroligt smarte ved lego legetøj er jo, at man kan skille det ad og samle det på nye måder, så legen aldrig får en ende. Der findes granvoksne mennesker, som seriøst samler på produkter af lego legetøj, og stadig elsker at bygge med klodser.

Boghandleren har dem

Når man hedder Bog & Idé, så er det ikke kun det første, der lægges vært på. Navnlig det sidste, Idé, er noget, der passer til det fantastiske lego legetøj, der jo virkelig kan realisere selv de skøreste og vildeste ideer. Det er legetøj til alle, også til de voksne. Og det er næring til fantasien og motorikken, og samtidigt til den tekniske forståelse. Det er leg og læring integreret i en lille, knoppet klods.