Det har altid været debatteret om mærkevarer, designermøbler og så videre er pengene værd eller bare noget, der kun bliver købt af idioter og rige svin. Vi kan nok ikke komme med noget endeligt svar, men det er som altid godt at komme med endnu et perspektiv på sagen, så det har vi gjort her. Helt præcist ser vi nærmere på, hvordan, hvornår og hvor mærkevarer og designermøbler kan være alle pengene værd i forhold til alternativerne, som vi kan kalde for discountvarer.

Et åbenlyst eksempel er tøj, hvor mærkevarer jo er noget, mange danskere gerne bruger rigtig mange penge på. I det tilfælde må du måle, om tøjet er pengene værd, i din selvsikkerhed. Det er virkelig trist, at nogle føler sig nødsaget til at bruge penge på deres selvsikkerhed, men sådan er det jo i nutidens samfund, hvor dannelse og personlig udvikling ikke blive prioriteter på noget som helst tidspunkt i børns opvækst ? eller i voksnes liv for den sags skyld.

Medicin er et andet eksempel, men i det her tilfælde mener mange danskere, at mærket ikke har den store betydning. Hvis den kemiske formel er den samme, så er det vil lige meget, hvilket mærke, der står på æsken. Og det er såmænd ganske rigtigt langt hen ad vejen. Det er dog værd at bemærke, at sikkerheds- og kvalitetskontrollen på de dyre mærker kan ske at være bedre, men hvis de billige mærker slipper igennem kontrollen både i Danmark og i EU, så er de måske gode nok.

Designermøbler er en anden ting, mange ikke gider at bruge flere penge på. Det er noget danskerne umiddelbart ser som noget, der kun er lavet til de rige. Man kan argumentere for, at mange danskere er rige, men i middelklassen er der nu en gang ikke mange, der gider at bruge deres hårdt tjente penge på møbler. Hvis du kan finde tilsvarende designs i billige mærker, så kan det muligvis give de samme ergonomiske fordele, men designermøblerne er som altid det sikre valg.

Når man snakker lamper, så mener de fleste danskere tilsyneladende også, at det ikke er værd at bruge lidt ekstra penge på designervarianten, når man bare kan købe en billig lampe i Bilka til det halve. Det er desværre ikke sandt, at man ikke får mere ud af designerlamper ? og vi snakker altså ikke bare, at de ser pænere ud. Når lamper er designet godt, som det jo er tilfældet med ph5, le klint og så videre, så giver de en bedre belysning, som både er med til at give en bedre stemning i rummet og beskytte dit helbred, da god belysning er nødvendigt både for øjnene og til en hvis grad også for ens humør og i bredere forstand ens mentale helbred.