Musical: Derfor bør du se en musical mindst én gang i dit liv

0
528

Det er langt fra alle mennesker, der bryder sig om den musikalske teatergenre, og faktisk er det tit noget, der deler vandene imellem folk. Enten elsker man musical og ser dem ofte, eller også afskyr man dem som pesten og vil hellere være fri. Helt tilbage i det antikke Grækenland var der musik i teaterstykker, hvilket også var fundamentalt vigtigt, for det var med til at frembringe følelser og understrege det, der skete på scenen. Og det er det, musicalen bygger på. Men for nogle vil netop dette måske blive for meget, fordi det hele er så overdrevet og ”skåret ud i pap” ved hjælp af både musik og hjælpemidler. Men for dem, der er vilde med musicals, er det underholdning i topklasse, og en historie, der er let at forstå og svær at tolke forkert. Budskabet er ligetil, og du skal som publikum ikke have de store analysebriller på.

Go eller no-go?
Musicalgenren er som sagt en folkelig genre, der virkelig splitter befolkningen i to. Er man til den, eller er man ikke? Man skal selv sagt have set mindst én musical i sit liv for at kunne bedømme det, og netop derfor bør du før eller siden besøge teatret, så du selv kan vurdere, hvad du synes. Men hvor skal man så den eller og hvad?

I Fredericia kan du besøge det gamle Fredericia Teater, som nu går under navnet Fredericia Musicalteater. Her kan du nyde en dejlig aften i Fredericia by med lækker mad efterfulgt af en de skønne musicals, der opføres i teatret.

Bor du i hovedstaden, bør du besøge Det Ny Teater på Gammel Kongevej, og er du bosiddense på Fyn går der rigtig mange populære forestillinger på Odeon i Odense.

Det er måske lidt langt at rejse udenlands på grund af en musical, men er du alligevel på ferie i nærheden, er det en kæmpe oplevelse at overvære en musical i for eksempel London eller New York. Her er flere forskellige teatre at vælge imellem, og det er op til dig, om det skal være et lille lokalt et af slagsen, eller om det skal være stort og prangende. Lige meget hvad bliver det en kæmpe og spektakulær oplevelse, som du sjældent har oplevet. Og så er det efterfølgende op til at vurdere, om du synes, at musical-genren er go eller no-go. Nu har du i hvert fald oplevet den mindst én gang!