Det er normalt en rigtig dårlig idé, at blande benzin og elektricitet. Det er noget man hurtigt finder ud af, når man kører hen på den lokale tankstation. Her vil der nemlig ofte være skilte, der fortæller dig, at det ikke er tilladt at bruge din mobiltelefon mens du tanker. Det kan være for at sikre, at du er fokuseret når du tanker. Det har dog med al sandsynlighed også noget at gøre med, at din telefon har et forholdsvist stort indbygget lithium-ion batteri. Sådan et batteri indeholder en overraskende stor mængde energi, som bliver benyttet som elektricitet i din telefon. Hvis noget går galt med din mobiltelefon, og denne energi frigøres som gnister eller flammer, så kan det blive rigtigt farligt. Specielt når det sker på en tankstation, hvor der er benzin og dampe over det hele.

Benzin antændes typisk ikke af en gnist. Det skal en åben flamme til, før dampene eksploderer. En gnist kan dog godt antænde andet materiale, der så sætter gang i en benzinbrand. Helt generelt bør man altså undgå at blande elektricitet og benzin. Der er dog én stor undtagelse til denne regel, og den er værd at huske.

Hvis man blander elektricitet og benzin i en bil, så får man nemlig et resultat, der er helt og aldeles genialt. Bare se på den nye Renault captur, der kan bryste sig med at kunne køre på både el og benzin! Du får altså det bedste fra begge verdener, og behøver ikke at gå på kompromis. Det hele er selvfølgeligt også bygget trygt og sikkert op, så du ikke behøver at bekymre dig over denne kombination. Det er kun ude i det fri, at det kan være en farlig cocktail.

Mange drømmer om at købe en elbil. Det er en måde at mindske sin egen negative indflydelse på miljøet, og måske kunne inspirere andre til at gøre det samme. Elbiler kan også accelerere utroligt hurtigt, og er ganske lydløse at køre i. Mange sætter også pris på, at bilen kan lades derhjemme, og man derfor ikke er nødt til at slå et smut forbi en tankstation i tide og utide.

Elbiler har dog også en række ulemper. Det er eksempelvis ikke alle elbiler der kan køre særligt langt på en opladning. Har man behov for at komme på længere køreturer, så kan en elbil altså være alt for begrænsende. Det kan også tage irriterende lang tid at lade en elbil op, hvilket også kan skabe problemer. Mange nøjes derfor med at drømme om en elbil, men beholder deres benzinbil, fordi den ganske enkelt er nødvendig i forhold til deres praktiske behov.

Men ved at kombinere en el- og benzin i deres Captur, har Renault formået at skabe en bil, der ikke går på kompromis. Når du kører inde i byen, kan du få alle fordelene ved den stille elbil du selv kan lade op derhjemme. Skal du på en længere tur, så skifter du ganske enkelt bare over til at køre på benzin, når det bliver nødvendigt.