Vaskemaskinen har gennemgået stor forandringer i løbet af det sidste årti. Ligesom alle andre moderne maskiner blev denne elektroniske hjælper også udsat for mange ændringer i form og indhold, efterhånden som folks livsstil, behov og holdninger ændrede sig gennem tiden. Fols hektiske livsstil er en vigtig årsag til, at en vaskemaskine blev en uundværlig ting at have i hjemmet.

Danskere i dag har begrænset tid til husholdningsarbejde, på grund af omstændigheder som stive arbejdsplaner og udvidet arbejdstid. En anden grund er de klimatiske usikkerheder som følge af den globale opvarmning, og de deraf følgende ændringer i vejrforholdene. Traditionelle metoder til vask og tørring er tidskrævende arbejde. Den tredje grund til at folk bruger vaskemaskiner er vores øko-venlige holdning til at spare på vandet, som bliver en mere og mere sjælden ressource i mange dele af verden.

Som følge af den stigende efterspørgsel efter vaskemaskiner og tørretumblere, er markedet blevet oversvømmet med utallige mærker og modeller af denne slags produkterne. Alle førende aktører på forbrugermarkedet har introduceret deres egne ?innovative? modeller som reaktion på den stigende interesse fra forbrugerne. I de tidlige stadier af denne eksplosion, accepterede forbrugerne produkterne uden forbehold. Så længe maskinen var i stand til at vaske og tørre, var de tilfredse. Men med tiden tiden blev situationer ændret. Forbrugerne ønsker en maskine med helt bestemte kvaliteter eller egenskaber.

Den moderne forbruger kræver energieffektivitet, fordi omkostningerne ved energi har vist sig at stige år efter år. Både miljøbevidsthed og økonomi spiller ind her, ligesom det gør med vand som tidligere nævnt – vand er også blevet dyrere de seneste år, og forbrugerne ønsker, at maskinerne skal forbruge mindre mængder vand. Den moderne forbruger er mere bevidste om miljø og støjforurening. De ønsker derfor også, at maskinen er så lydløs som muligt. De ønsker også at maskinen ikke har en stor varmeproduktion (spild) eller lækage af damp. Først og fremmest har de moderne familier lidt eller ingen tid til at overvåge arbejdet med deres vaskemaskiner, og ønsker derfor programmerbare eller computeriserede maskiner.

Markedet skuffer ikke de kræsne moderne forbrugere. Vaskemaskiner, der ikke behøver overvågning, blev hurtigt introduceret på markederne. Maskinerne overvåger belastningen, vælger den passende vaskecyklus, dispenserer den nødvendige mængde vaskemiddel og regulerer vandtemperaturen. Når vaske- og tørringsprocessen er overstået, slukker maskinen automatisk. Nogle maskiner kan endda tænde maskinen automatisk, og afslutte vaskeprocessen, i løbet af et bestemt tidsrum, hvor strømprisen er på sit laveste.

Teknologien fortsætter med at blive opgraderet med jævne mellemrum, for at gøre vaskemaskiner mere brugervenlig såvel som miljøvenlig. De nye designs har til formål at gøre tøjet lettere at lægge i maskinen og tage ud igen. Betjeningspaneler med digitalt display gør maskinerne lettere at betjene end det er på tidligere modeller. Mange nye funktioner er blevet lagt ind i vaskemaskinerne for at imødekomme brugerens specifikke eller særlige krav. Internettet er den bedste kilde til at finde og vælge den rigtige maskine, der passer til de nøjagtige krav hos dig som kunde.