Et kælderrum kan hurtigt blive uoverskuelig, fordi vi sommetider kan have en tendens til at fylde det med alle vores sager og ejendele. Til sidst kan vi ende med at stå med en kælder, hvor vi hverken kan se gulv eller bagvægge for bare rod. Og når først man har ladet sin indre rodetrold tager over, kan der være langt fra rod til oprydning.

De fleste af os ved godt, hvor uoverskueligt det kan være at rydde sit kælderrum op, og derfor får vi det sjældent gjort, og rodet hober sig kun mere og mere op. Fordi det kan tage lang tid at rydde et kælderrum op, er det noget, som sommetider må gøres over tid eller flere dage, men har man de rette redskaber, kan det altså i høj grad gøre processen ikke både sjovere men også nemmere.

Et spørgsmål om opbevaring

Har man ikke muligheden for at opbevare sine ting på en organiseret måde, kan det nogle gange slet ikke svare sig at begynde at rydde op. For så ender du i virkeligheden bare med at flytte tingene fra et sted til et andet, hvor det igen bare vil stå og rode. Derfor bør du overveje at organisere dit kælderrum med plastkasser.

Du kan sagtens finde plastkasser som passer til dit behov, og skal du have styr på dit kælderrum, kan du for eksempel vælge at opbevare dine ejendele i plastkasser. Plastkasserne har den store fordel, at de kan stables, og vil man forsøge at spare plads i sit kælderrum, kommer man altid langt med at stable sine ting.

Det giver generelt set rigtig god mening at få tingene væk fra gulvet, og gerne sådan at tingene kan stables i plastkasser, som kan placeres langs væggen. Du bør stræbe efter at rydde gulvet, så du altid kan komme til dine ting, og ikke er nødsaget til at skulle kravle over store plastposer, og hvad der ellers måtte fylde dit kælderrum.

Vælger du at rydde op i dit kælderrum og organisere dine ejendele, anbefales det ligeledes i høj grad, at du sælger de ting, som du ikke længere bruger eller har behov for. Skil dig dog aldrig af med ting, som du om ti år vil have glæde af at se tilbage på.