På gåtur med baby

0
54
Baby gåtur

Når du skal trille en tur med baby, gør du dig sikkert mange overvejelser omkring, hvilken vogn du skal vælge. Du kan vælge en barnevogn, en klapvogn eller en kombivogn. I dag har mange vogne de samme funktioner og nogle komplementerer andre super godt. Derfor er det vigtigt, at du fokuserer på, hvilke behov din vogn skal kunne dække.

Gør gåturen interessant for dit barn

Når du anskaffer dig en barnevogn, kan man få et hav af tilbehør. For at gøre gåturen til noget særligt, bør du overveje at indrette vognen, så dit barn har noget at kigge på når det ligger ned og derved underholdes under turen. Man kan eksempelvis få mange forskellige barnevognsrande, med flotte farver, som er med til at stimulere dit barn. En barnevognsrand kan også bruges som aktivitetsbog, så motorikken kan styrkes, når baby skal åbne og lukke, og så kan du også flytte barnevognsranden med ind i tremmesengen, så dit barn ser nogen genkendeligt, når det skal sove. Du kan også anskaffe en barnevognsuro med figurer i flotte farver, så baby har dem at se på og røre ved på gåturen.

Vælg de rigtige hjul

Når du køber vogn til dit barn, bør du altid tjekke hjul og bremser, så du sikrer at de virker efter hensigten. Hjul fås også til forskellige gøremål alt afhængig af, hvilke forventninger man har til hvad vognen skal kunne. Du kan få en vogn med drejehjul, hvilket bevirker, at du ikke skal bruge mange kræfter på at skubbe vognen, da hjulene nemt drejer i alle retninger. Når du skal bestemme dig for hvilke hjul du vil have, bør du også overveje, hvilket underlag du oftest skal køre på med vognen. Der kan nemlig være forskel på, hvor stødabsorberende forskellige hjul er, og det vigtigste er, at dit barn ligger uforstyrret i vognen under kørsel ligegyldigt, hvad du kører henover.

Husk selen så dit barn er 100% sikret

Når du skal gå tur med dit barn i den vogn du vælger, er det vigtigt at du husker at tilkøbe en sele, som passer dertil. En sele er altafgørende for at du som forælder føler dig helt sikker. Små børn kan være meget hurtige og med en stærk og solid sele sikrer du, at dit barn ikke falder ud af vognen. Vær opmærksom på at den sele du køber, passer ordentligt til vognen, så den virker helt efter hensigten.

Når storesøster eller storebror skal med på gåtur

Er der en storebror eller lillesøster i familien, som er et par år ældre end den lille nyfødte, er det muligt at de vil med på gåturen. Her kan man også få tilbehør, så de lidt ældre børn syntes det er sjovt at være med. Man kan eksempelvis købe et ståbræt, som kan kobles på vognen, så barnet kan stå, hvor du stadig vil have mulighed for at skubbe vognen uden problemer. Det at barnet står på ståbrættet mellem vognen og en forælder gør også, at barnet kan stå stabilt og ikke behøver at være usikker for at falde. Er ståbrættet ikke den bedste løsning for jer, fås også et barnevognsæde, så barnet kan tage et hvil, når der bliver brug for det.