Det er blevet meget attraktivt med planter i boligen og det er med god grund. Planter bringer en lille bid af naturen ind i hjemmet og skaber på den måde en skøn atmosfære. Er du draget af de smukke billeder af hjem indrettet med planter, der pryder de mange boligmagasiner, men har svært ved at se det blive implementeret i dit eget hjem?

 

Første skridt på vejen mod et hjem med planter

Det kan være en udfordring at forny sin boligindretning, især hvis du har haft den samme indretning i flere år eller hele tiden bliver inspireret af flere forskellige nye trends. Start derfor med at afgøre, hvor meget du ønsker at ændre i din boligindretning. Er det den helt store omrokering af møbler, skal der skabes plads til nye møbler, eller vil du gerne opdatere din boligindretning ved at tilføje planter til det du har nu? Mulighederne er mange og det gør naturligvis ikke beslutnings processen lettere, men ikke desto mindre er det nødvendigt at tænke over, inden du forelsker dig i alle planterne i det lokale havecenter.

 

Udforsk dine mulighederne

Når du kigger rundt i dit hjem, kan du forestille dig hvor en plante ville gøre sig godt, men tænker du alle dine muligheder igennem? Krukker med blomster eller grønne planter kan placeres alle steder i hjemmet. Der er krukker i alle størrelser og der findes ingen regler for, hvor du skal eller må placere dem. Flere krukker ved siden af hinanden, også gerne i flere størrelser og farver, kan skabe en hel plante oase i hjemmet og med de mange farver bringe en frisk atmosfære ind i hjemmet. Vil du gerne have planter på gulvet, men ikke i gulvhøjde? Så kan du gøre brug af en plantekasse fra Hübsch og placere dine planter heri. Planterne kommer lidt op i højde på en elegant facon og er stadig en del af boligindretningen. Hvis din gulvplads er optaget, behøver dette heller ikke være en forhindring. Du kan nemlig benytte dig af kurve, som skal hænge i snore fra loftet og have lange grønne ranker med blade eller blomster hængende ned imod gulvet.

 

Vælg med omhu

Der findes et bredt sortiment af planter og blomster, og mange formår at optage blikket, men der er flere aspekter end udseendet du bør tænke på. Det er nemlig vidt forskelligt, hvordan planter skal passes og det er ikke ligemeget, hvorvidt du følger anvisningerne eller ej. Plantens levetid afhænger nemlig af, om du formår at pleje den efter dens behov og det indebærer blandt andet placeringen af planten. Nogle planter har det bedst med skygge, andre kræver sollys, nogle kræver et varmt indeklima og andre er modstandsdygtige overfor flere former for klima. Nogle planter kan endda tilføje et bedre indeklima og gør sig for eksempel særligt godt i soveværelset. Det er altså ikke nok at vælge ud fra udseende, du skal tænke på plantens behov og egenskaber. Heldigvis er der som oftest et dygtigt personale i dit haveenter, som kan guide dig i at vælge de planter som passer til den placering du har i tankerne, og samtidig kan vejlede dig i pleje af din nye plante. Mange havecentre tilbyder desuden at plante for dig, på den måde er dine planter klar til at stille på så snart du kommer hjem. Du er desuden også sikker på, der er benyttet den mest optimale muld. Planter kræver nemlig forskellige næringsstoffer og ved nogle kan mulden være særlig betydningsfuldt. Personalet ved havecentret vejleder dig også gerne i, hvilken størrelse beholderen skal have for at give planten plads til at kunne gro.