I disse år er der rigtigt mange danskere der går rundt, og ser frem til, at vi får den næste regnvejrsdag. Det er ellers ikke noget, der er særligt typisk for os: vi hader når det regner, og de på trods af, at vi er et af de lande i verden med mest regn i løbet af året. Men det giver da også mening at hade regn, gør det ikke? Det er ikke behageligt at blive våd, og vejene og fortovene bliver glatte og farlige. Man skal til at tørre sit overtøj, eller slæbe rundt på en paraply.

Men der er faktisk en forklaring på, hvorfor et særligt udsnit af det modebevidste segment, er begyndt at se frem til de dage, hvor det regner rigtigt meget. Vi er nemlig begyndt at se regntøj, der drager helt nye veje når det kommer til moden, og benytter sig af de helt særlige forhold tøjet bliver set under. Det er på en eller anden måde lykkedes designerne af modetøj, at tænke ude af boksen, og benytte regnen som en del af deres design. Det har ført til et genialt spil imellem vejr og påklædning, der åbner nye døre for at vise sig frem. Vi er gået fra det super praktiske Helly Hansen regntøj, og til en farverig verden af regntøj der bevidst arbejder på at snyde sanserne og skabe oplevelser for alle der ser det.

Et eksempel på den nye trend, er en regnjakke der ikke bare er vandtæt, men også skifter farve når den bliver våd. På den måde skifter jakkens udseende, afhængigt af hvor vildt vejret er. Som vi alle ved, så skifter vores humør typisk også, alt efter vejret ? og den moderne regnjakke bliver altså en slags kæmpe humør ring, der signalerer ting fra vores sind, til de mennesker vi har omkring os. At signalere vores personlighed og humør har altid været en af kernefunktionerne ved mode, og den teknologi der nu lægges i moderne regnjakker gør dette endnu mere effektivt.

Det er ikke sikkert, at den farveskiftende regnjakke, falder i alles smag. Men den er blot et eksempel på de ny kreative veje, modedesignerne er begyndt at tænke, når det kommer til regntøj. Det er en fantastisk form for nyskabelse, der formår at gøre noget af det mest grå og triste vi kender ? regnvejr ? til en festlig eksplosion af farver og liv. Det lader til at være en trend der er i sin spæde begyndelse, og vi spår at der de næste mange år vil komme rigtigt mange kreative løsninger op for, hvordan man kan gøre regn til noget, vi alle sammen vil se frem til, fordi det giver os mulighed for at udtrykke os på nye og dybere måder igennem vores påklædning.