Hvis du går med tanken om at sælge din bolig, men ikke er helt klar endnu, såfår du i denne artikel gode råd til, hvordan du gør det bedst. Der er mange ting man skal tage stilling til, hvis man vil sælge sin bolig hurtig.

Første step: Ryddeligt

Til at starte med bør du rydde grundigt op og smide møbler der fylder ud, eller rent faktisk bare pakke dem væk. På billeder skal huset helst se lyst og stort ud. Møbler fylder en del og det kan også få huset til at se småt ud. En tom bolig, er nok det der tiltrækker køberne bedst, medmindre din indretning er taget ud af et ikea-blad.

Når du så tager billederne, sørg for at trække gardinerne fra. Huset skal helst se lyst ud, da det giver en friere fornemmelse og en bedre stemning.

Anden step: Gør klar

Derefter skal du sørge for, at huset er klar til at præsenteres til åbent hus. Sørg for at badeværelserne er rene og har en vis hygiejne. Dette er noget de fleste bemærker. Desuden skal du sørge for at gulvet er rent, og for at dit gulv ikke knirker, så det irriterer nerverne. Det knirkende gulv skal ikke være det første dine gæster hører.

Vinduer tjekkes også af boligkøbere og standen af dem er relativt vigtigt. Sørg for at de for det første er vandtætte og kan åbnes uden besvær.

Desuden bør du tage stilling til væggenes facon. Hvide vægge er et must, hvis du vil sælge et hus der præsenterer elegance og åbenhed ? og et hus der fremstår som nyt. Mal dine vægge hvide, hvis det er muligt.

Har du ting, som ikke kan repareres af jer selv, kan du få en håndværker til det. Du skal bare sørge for, at huset ikke fejler noget.

Udendørs bør du ordne haven og få den til at se pæn og indbydende ud. Er huset lavet af mursten, bør du måske overveje vandskuring, så huset får en flot og ny facade.

Tredje step: Papirer

Nu hvor du næsten er klar, er der kun få ting du mangler: En god ejendomsmægler, en tilstandsrapport og en ejendomsvurdering.

Find en ejendomsmægler der har sans for salg og ved, hvordan man overtaler køberne bedst.

Sørg også for at få rettet i jeres tilstandsrapport, hvis der er nogle fejl eller ting, I har rettet i. Der skulle nødigt stå, at taget er slidt, når I lige har investeret i et nyt tag.

Til sidst bør i også tjekke jeres ejendomsvurdering og sørge for, at jeres slagspris stemmer nogenlunde overens med jeres ejendomsvurdering. En ejendomsvurdering er en kontant værdi af jeres bolig. Det er en værdi af selve grunden og bygningen lagt sammen. En ejendomsvurdering tager stilling til størrelsen, alderen, standen og beliggenheden af boligen.

Fjerde step: Åbent hus

Nu er du faktisk klar til åbent hus. Sørg for at rydde op i huset og lad det virke velkommende. Husk at lufte ud før gæsterne møder op. Huset skulle nødigt irriterer næsen. Et luftet hus virker altid mere renligt og indbydende.

web2media banner