Sådan Finder du Regntøj der Klæder Dig

0
536

Når man nu står og skal bruge noget nyt regntøj, så er man lidt i en presset situation. Regntøj er nemlig noget, der løser et ganske presserende praktisk problem: det regner udenfor, og vi vil gerne kunne forblive nogenlunde tørre. Regntøj opfylder altså først og fremmest en praktisk funktion: det vigtigste er, at regntøjet beskytter os imod regnen.

Det adskiller regntøj fra de fleste andre former for tøj. Det er selvfølgeligt vigtigt at t-shirts, kjoler, bukser og så videre dækker vores kroppe, så vi ikke går nøgne rundt. Derudover er det selvfølgeligt at foretrække, hvis det også føles behageligt at have på. Men der er også en anden dimension, som er den vi primært har i tankerne, når vi køber tøj: det skal også se flot ud. Når vi er ude for at shoppe så tager vi de praktiske ting for givet: selvfølgeligt dækker tøjet vores krop, og selvfølgeligt er det ikke ubehageligt at have på. Ingen ville kunne sælge tøj der ikke opfyldte disse helt basale praktiske behov. Derfor er de slet ikke i vores tanker når vi handler: vi fokuserer 100% på hvordan tøjet ser ud. Vi leder efter noget der er moderigtigt og klæder os godt.

Vi kan selvfølgeligt opdage ude i prøverummet, at tøjet viser mere hud, end vi er komfortable med. Det kan også være vi ikke bryder os om materialet eller den måde tøjet rør ved vores kroppe. De praktiske behov spiller altså stadig en rolle: upraktisk tøj bliver stadig kasseret. Det sker dog relativt sent i processen: det er ikke de praktiske ting der gør, at vi vælger at prøve ét stykke tøj frem for et andet.

Men med regntøj forholder det sig anderledes. Her er det praktiske formål det absolut vigtigste: ingen har lyst til at købe en super flot regnjakke, der er behagelig at have på, men som overhovedet ikke er vandtæt.

Udfordringen med at vælge regntøj til damer er altså, at der er massevis af regntøj på markedet, som dækker det praktiske behov. Det er umiddelbart en god ting: det er altid dejligt at have noget at vælge imellem. Men udbuddet er ganske enkelt så stort, at det gør opgaven uoverskuelig. Hvordan vælger man det rette sæt regntøj?

Her er løsningen dog simpel: du skal blot lytte til din intuition. Der er ikke nær så mange sociale forventninger til hvordan regntøj ser ud, da det er det praktiske der er i fokus. Det betyder at du er mere fri til at vælge noget regntøj, der passer til dig personligt. Du ved allerede hvad du godt kan lide, og hvad du synes ser flot ud. Du skal bare lære at lytte til den stemme, når du er ude for at kigge på regntøj. Hvis noget fanger din opmærksomhed, så giv det en chance! Prøv det på, kig dig i spejlet, og mærk efter hvad din mavefornemmelse fortæller dig.