Har du og din familie købt et gammelt sommerhus, som trænger til en opfriskning, inden I går ombord i sommeren, men alt hvad den indebærer af badeture, isspisning og leg i haven? Så læs med her, hvor vi guider til, hvordan du kan friske sommerhuset op, så det passer til dig og din familie.

Når man overtager et ældre sommerhus, vil det typisk bære præg af de tidligere beboere, som ofte vil være ældre mennesker. Her vil det være naturligt at have lyst til at gøre huset til sit eget ved at give huset et lysere og mere nutidigt look. Det kan man gøre på flere måder, f.eks. med gulvmaling, men også andre elementer kan komme i spil.

Frisk op med farver og blomster

Som nævnt kan man benytte sig af gulvmaling, når man ønsker at friske sommerhuset op. Et gammelt, slidt trægulv får nyt liv med en gang slibning og maling, måske i en flot farve. Her er det vigtigt at bruge gulvmaling, da denne type maling er beregnet til det slid, der måtte være på et gulv i modsætning til vægmaling. Vægge bruger man jo ikke som sådan, men det gør man i høj grad med et gulv, hvorfor gulvmaling altså er essentielt.

Også indretningen kan være værd at give et eftersyn, når man køber sommerhus. Er man en ung børnefamilie er det måske ikke sagen at flytte ind i noget, som den ældre generation har ladet stå. Her er der rig mulighed for at ændre på husets udtryk. Udover at male gulvet med gulvmaling kan man f.eks. købe nye gardiner, eller måske endda selv sy, hvis far eller mor er lidt fingernem og ejer en symaskine. I kan skabe sammenhæng i huset ved at vælge puder og gardiner i samme stof eller evt. bare samme farvetoner.

Bring naturen ind

Sommerhuse ligger meget ofte ved havet, og netop hav- og naturstemning kan bringes helt ind i huset ved hjælp af f.eks. et dekorativt fad med flotte sten eller muslingeskaller, eller en vase med strandens blomster og planter. Vælger I træmøbler til indretningen vil det også understrege at her er vi i naturen.