At starte i skole er en stor milepæl for ethvert barn, og det kan være nervepirrende og skræmmende, men det kan også være en spændende oplevelse. Det er derfor vigtigt, at forældre forbereder deres børn så godt som muligt for at hjælpe dem til at føle sig trygge og klar til at starte i skole. Forældre kan følge nogle trin for at forberede deres børn til skolestarten, herunder at hjælpe dem med at lære deres ABC?er og bruge læringsplakater som et læringsværktøj.

ABC-plakater: Læring af alfabetet er en af de vigtigste ting, som et barn skal lære, før det starter i skole. At lære alfabetet kan være både sjovt og nemt, hvis det gøres på den rigtige måde. Forældre kan introducere børnene til alfabetet ved at læse ABC-bøger med deres børn, synge ABC-sange sammen, lege spil med alfabetet og lave alfabetæsker med billeder. Det er også vigtigt, at forældre bruger ord, der begynder med hvert bogstav, når de taler med deres børn. Sørg for, at dit barn tidligt stifter bekendtskab med alfabetet og gør det til en naturlig del af hverdagen og legen. Hæng for eksempel en flot og farverig abc-plakat op på børneværelset. Du vil opdage, hvor meget den fine abc-plakat tiltrækker dit barns opmærksomhed.
Forældre bør også sørge for at øve skrivning af alfabetet med deres børn, så de kan udvikle deres skriftlige færdigheder og lære at genkende og skrive hvert bogstav. Dette kan gøres ved hjælp af alfabetpapir eller ved at skrive alfabetet på tavler eller plakater.

Læringsplakater er et nyttigt værktøj til at hjælpe børn med at lære alfabetet og andre vigtige færdigheder. Plakaterne indeholder store, tydelige billeder og alfabetet, så børnene let kan genkende og huske det. Plakaterne kan bruges til at lære børnene om farver, dyr, måneder, dage og andre emner. De kan også hjælpe med at udvikle ordforråd og læsefærdigheder.

Forældre kan hænge læringsplakater op i børnenes værelser eller andre steder, hvor de kan se dem jævnligt. Det er en god idé at tale med børnene om de billeder, de ser på plakaterne, så de kan udvikle deres vokabularer. Det er også vigtigt at spørge dem, hvad de ser, så de kan øve deres læsefærdigheder.

Forældre kan også bruge læringsplakater som en del af alfabetøvelserne med deres børn. De kan give barnet en plakat og bede det om at pege på hvert bogstav, mens de taler om det. Denne øvelse kan gøres sjovere ved at give børnene større udfordringer, som at finde et bestemt bogstav eller farve.

Der er altså mange ting, man kan gøre i forbindelse med at forberede sit barn til skolestart. Vigtigst af alt er ikke at presse barnet, men i stedet gøre det i hans eller hendes tempo. Det er forskelligt fra barn til barn, hvor klart det er til denne nye periode i livet, og derfor er det vigtigt at mærke efter, hvordan dit barn har det med det. Snak med ham eller hende, og find på den måde ud af, hvordan det er bedst at starte.