Det kan være svært at tænke på vinteren, når det er så varmt som det har været den her sommer. Vi har i år haft en sommer med en hede, der har slået mange rekorder, men før den er slut er det med at komme i gang med at gøre klar til vinteren. Der er heldigvis ikke lige så mange ting, der skal gøres, i forhold til hvad man var nødt til at gøre for bare nogle få hundrede år siden. Dengang var det ikke nemt at sikre, at man havde nok mad, men det problem har vi ikke i dag. Et tag over hovedet til alle er også blevet nemmere. Vi kan endda komme frem og tilbage mellem ikke bare alle punkter i landet, men også hvor som helst uden for landet. Der er dog stadig et par ting, man stadig bør have i tankerne, når vinteren nærmer sig.

En ting mange glemmer er at tjekke taget. De fleste i Danmark har tagplader, og så er det jo nemt at holde dem pæne og funktionelle. De er desuden noget nemmere at skifte ud end de fleste alternativer såsom stråtag, der stadig er i brug på mange ældre huse. Hvis du ikke har skiftet endnu, men nu har besluttet dig for at gøre det, så er det med at komme i gang mens det er varmt. Det er ikke sjovt at være uden tag, når vinteren nærmer sig. Af samme grund bør dem, der allerede har et tag af tagplader, se nærmere på om det nu også er så tæt, som det umiddelbart ser ud. Hvis det er bare den mindste smule utæt nu, så er det en god idé at ordne det før det bliver koldt ? det kan nemlig hurtigt blive værre og det er langt mere praktisk at fikse det, mens vejret er godt.

En anden ting du ikke må glemme er vinduerne. Hvis dine vinduer er punkterede er det ikke så stort et problem om sommeren, men lige så snart det begynder at blive koldt, kan du ikke undgå at lægge mærke til det. Hvis du ikke har lyst til at fryse om et par måneder, så bør du overveje at skifte de punkterede vinduer eller få termoruder, hvis du ikke allerede har sådan nogle. Du kan selvfølgelig vente med at få dem skiftet til det først bliver rigtig koldt, men i så fald bliver du nødt til at lide i længere tid, især mens de bliver skiftet, da der ikke er nogen ruder overhovedet i et kort stykke tid. Det er ikke verdens undergang, men hvis du eller en anden i huset har problemer med kroniske smerter, der bliver værre, når det bliver koldt, så er det ikke så smart at vente.