Det er for mange svært at skulle til at vælge hus eller lejlighed grundet selve indretningen af denne. Endnu sværere bliver det for de fleste når de så rent faktisk er flyttet ind og skal til at stå for indretningen af diverse rum og især skabe en samhørighed mellem de forskellige værelser. Denne guide vil tage dig igennem nogle forskellige indretningsstile.

De forskellige indretningsstile er:

  • Retro
  • Industriel
  • Minimalistisk
  • Wabi Sabi
  • Ny skandinavisk

Retro

Det retro look er igennem de seneste par år blevet helt vildt populære, hvor det ikke nu blot er indenfor modeverdenen, det har taget fart, nu er det samtidig indenfor indretningsverdenen. Her er det retro look blevet det nye must, hvor det blandt andet gælder om at give retro møbler nyt liv. Her er det især kombinationen af naturlige, rustikke materialer og fine, reducerede former, der gør denne retro stil så populær.

Industriel

Den nye industrielle indretningsstil stammer fra de gamle nyindrettet fabriksbygninger i SoHo. Her er essensen af denne nye hårde og kolde stil at drage inspiration fra gamle fabriksmøbler og deres bygninger. Et must have indenfor denne stil er de uhyre populære industrielle pendel lamper. Disse lamper er kvag stilen selvfølgelig lavet af metal og gerne i mørke farver eller kobber.

Minimalistisk

Den minimalistiske stil har været populære i mange år efterhånden både til indretningen af huse men også især lejligheder, hvor pladsen er mindsket. Indretningen stammer fra mottoet ?less is more?, hvor det gælder om at holde det enkelt og simpelt. Her bruger man ofte diskrete kølige farver såsom en babyblå for at holdealle ens møbler i fokus fremfor de spraglede farver. Derudover er dette også geometriens stil, da former på borde, stole og andre ting er i fokus. Dette kan i blandt andet se et fremragende eksempel på i en smykkebutik Horsens.

Wabi Sabi

Denne nye og allerede nu meget populære indretningsstil har taget udgangspunkt i den japanske æstetik, hvor tanken er, at man skal væk fra lyst til perfektionisme og mere henimod acceptering af det ufuldkommene. I denne stil bruger man mange lyse farver som lyserød og lysegrøn, hvor den ligeledes er spækket til min eksotiske blomster og især mindre træer.

Ny skandinavisk

Når man snakker om indretning i norden og især i Danmark kan man ikke komme udenom den klassiske ny skandinaviske stil, der er præget af maritime og faktisk er en blanding af det minimalistiske og har en snært af wabi sabi stilen. Denne stil er blandt forbrugernes foretrukne når de skal indrette deres hus og eller lejlighed.