Sådan klæder du dig på til galla

0
63
Galla

Nu tænker du måske, at Galla er noget, der primært hører de rige eller studerende til nu til dags. Det betyder dog ikke, at man aldrig får mulighed for at tage til galla, hvis man ikke hører til en af de to grupper. Man kan jo også holde et galla selv, hvis man virkelig vil. Det ville da være en interessant måde at fejre en rund fødselsdag, et sølvbryllup eller et jubilæum. Det er også meget muligt, at nogen du kender får samme ide på et tidspunkt, så du skal nok få gavn af de råd, vi giver dig her, før eller senere. Så læs med og lær, hvordan du klæder dig på til Galla. Hvem ved, måske skal du være med i Vild med Dans på et tidspunkt, og så er det jo bedre at bruge tiden på at lære at danse end at lære, hvordan man klæder sig på til galla.

Lad os starte med kvinderne, som jo trods alt oftest er dem, der går mest op i, hvordan de ser ud. Kjoler er selvfølgelig det, de fleste vælger, men en pæn top og nederdel kan faktisk også gå an, hvis du absolut ikke gider have kjole på. Hvad angår kjoler, så er der stort set frit valg, så længe det får dig til at stråle. Hvis du gerne vil have noget, der passer ind til ethvert arrangement, så vælg en ensfarvet, stilren kjole, eventuelt med lidt glimmer. Den skal desuden ikke gå helt ned til knæene, med mindre temaet altså er 20erne eller noget andet, hvor det forventes, at man dækker sig mere til end en muslim. Blomster er også altid et nogenlunde sikkert valg, men pas nu på med, at det ikke kommer til at ligne din bedstemors søndagskjole til når hun skal i kirke.

For mændenes vedkommende er det et jakkesæt eller en smoking, der er krav til. Hvis det er et mindre arrangement eller du bare ikke har råd til et jakkesæt, så kan en pæn skjorte da også bruges, men du skal altså have pæne bukser på i stedet for cowboybukser eller for den sags skyld sweatpants. Der kan desuden ikke være nogen tvivl om, at du har råd til et flot jakkesæt, hvis du bare køber det i det rigtige mærke. Tiger of Sweden har nogle meget flotte jakkesæt til ganske fornuftige priser, men du kan selvfølgelig også flotte dig med nogle af deres dyrere smokings eller jakkesæt.

Som altid er den vigtigste, når det gælder din påklædning, ikke dit tøj, men den måde du bærer det på. Selvsikkerhed skal helst komme indefra, men du kan da også fake det, hvis du føler dig utilpas eller bare ikke tror på, at du er god nok som du er.