Dine sko er dit førstehåndsindtryk, og derfor er det vigtigt, at de er rene og pæne. Hvis du eksempelvis lige har købe et par Bundgaard sandaler, så går det jo ikke, at de allerede er beskidte efter et par dage vel? Men det er ikke altid lige nemt at holde skoene rene, og det kræver ofte en del pleje. Derfor har vi her samlet en række gode råd, så du kan få dine sko til at se ud som nye igen.

Fjern skoens indersål

Du skal selvfølgelig altid lige starte med at fjerne din skos indersåle, da denne ofte er den del af skoen, der bliver aller mest slidt. Hvis du har en udtrækbar indersål, så kan du bare trække den ud, og hvis du ikke har det, så skal du meget forsigtigt forsøge at lirke den ud med en flad skruetrækker.

Brug en blød børste

Når indersålen er fjernet, skal du bruge en blød børste til at børste skoens overdel. Brug en blød børste, så du undgår at skade skoens overflade.

Sæt skoene i vaskemaskinen

Når skoens overflade er børstet, kan du sætte skoene i vaskemaskinen. Du skal bruge en vaskepose til at sætte skoene i, så de ikke bliver ødelagt. Sæt skoene på en kold vask, da sko ikke tåler varme.

Brug skoens medfølgende plejemiddel

Når skoene er færdigvasket, skal du bruge det plejemiddel, der følger med skoene. Påfør plejemiddelet med en klud, og lad det sidde i et par minutter. Plejemiddelet vil gøre skoene bløde og nemmere at tørre.

Tør skoene med en klud

Når plejemiddelet er påført, skal du tørre skoene med en klud. Gør det forsigtigt, så du undgår at skade skoens overflade.

Sæt skoene til tørre

Når skoene er tørre, skal du sætte dem til tørre. Sæt dem ikke for tæt på en varmekilde, da sko ikke tåler varme. Lad skoene tørre i ro og mag, så de ikke bliver ødelagt.

Sæt indersålene tilbage

Når skoene er tørre, skal du sætte indersålene tilbage. Sæt dem forsigtigt på plads, så du undgår at skade skoene.

Brug skoens medfølgende imprægnering

Når skoene er rene og tørre, skal du bruge den imprægnering, der følger med skoene. Påfør imprægneringen med en klud, og lad den sidde i et par minutter. Imprægneringen vil gøre skoene bløde og nemmere at tørre.
Når imprægneringen er påført, skal du tørre skoene med en klud. Gør det forsigtigt, så du undgår at skade skoens overflade.