Træner du allerede, har du holdt pause eller overvejer du at begynde? Der er mange gode grunde til at holde kroppen i form. De oplagte er at træne for at holde vægten nede  – eller for at få en sund og stærk krop, men der er også mange andre fordele, du kan drage nytte af. Men det kan være svært at finde motivation, når der bare er tusinde andre ting, der skal gøres ? men det kan lade sig gøre. Er du nysgerrig på hvordan? Så læs med her.

Gode grunde

Når du træner er risikoen for stress mindre – samtidig producerer du nye hjerneceller og træningen er bl.a. med til at forhindre alzheimers – og helt generelt får du bare et bedre immunforsvar, som holder forkølelse og andre sygdomme væk. Har du til hverdag et meget stillesiddende arbejde, kan det i værste tilfælde give et hjerteanfald. Dyrker du motion, bliver blodtrykket lavere og risikoen for hjerteanfald og blodpropper falder. Sidst men ikke mindst sover du også bedre om natten, da kroppen bliver træt af træning og dermed helt naturligt har brug for at sove og slappe af. Dog kan træning lige inden sovetid godt få adrenalinen op, og derfor har kroppen lige brug for at falde til ro inden, du skal sove.

Sådan kommer du i gang

Selvom motion er godt for rigtig mange ting, og intentionerne er gode, så kan det alligevel være svært at komme i gang – men hvad kan du gøre for at nå dine mål og besvare gejsten? For det første er det vigtigt, at du lærer hjernen at tænke i andre baner. Når du først har vænnet din hjerne til at gøre tingene anderledes, så bliver det nemmere og nemmere at holde fokus.

Er du vant til at være aktiv, er det måske ikke så svært for dig at træne – så er det vigtigste derimod at tage beslutningen! Virker det derimod mere uoverskueligt, så kan du starte lige så stille ud og tage små skridt ad gangen. Ved at starte i dit eget tempo, er det nemmere at overskue – og du vil opnå større succes. I samme omgang kan du lave en helt konkret plan for din træning. Når du først har et mål, kan du planlægge delmål. Det essentielle er, at du ikke giver op. Du vil med sikkerhed ramme dårlige perioder, men her må du ikke kaste håndklædet i ringen. Du må indse, at det ikke bliver nemt og du højst sandsynlig skal kæmpe lidt ekstra ? men husk at ros dig selv, når det går godt for der vil være gode og dårlige perioder.

Belønningen af din træning

Når det lykkes for dig, at komme i gang med træningen og opnå succes, så det ikke længere er en sur pligt, så kan du blive ved at udfordre dig selv og lave nye målsætningen -dermed falder du ikke tilbage i det gamle mønster. Du kan med fordel lave en belønning til dig selv. Det kan være, du ønsker dig et nyt ur, en lækker kaffemaskine eller nyt dame badetøj ? det kan være din belønning til dig selv, når du har opnået dit første mål. Rigtig god træningslyst!