Det sker at man fra tid til anden bliver nødt til at skifte læge, tandlæge eller anden speciallæge af flere forskellige årsager. Det gør det dog ikke lettere at skulle finde f.eks. en ny tandlæge, for hvad er det egentlig man skal kigge efter for at finde den rigtige første gang? Her får du et par tips med på vejen.

Find en tandlæge hvor du let kan komme til og fra selv med offentlig transport

Der kan være mange forskellige faktorer der spiller en rolle når et handler om valg af tandlæge og da vi alle er forskellige, vil det også være meget individuelt, hvad der skal kigges efter, men her kommer der fokus på et par af de prioriteter der generelt ses hos folk.

Det første der kan spille en væsentlig rolle, er at det er let at komme til og fra tandlægen. Du kan enten vælge at se hvad der geografisk ligger tættest på dig og vælge ud fra disse oplysninger eller se om det er let at komme til og fra med det offentlige. Tandlæge på Østerbro vil f.eks. være et godt valg til dig der enten bor på Østerbro eller bor i den resterende København, fordi det er let at komme dertil med kollektiv trafik.

Find en tandlæge med speciale og mulighed for at tage dig ind i akutte tilfælde

Akut tandlæge kan også være en god idé at undersøge om der er mulighed for. Hvis din tandlæge holder hårdt på at det er 8-16 der er åbent i hverdage og der ikke er mulighed for at blive tilset i akutte situationer, vil du ret sandsynligt alligevel opleve at skulle finde en anden tandlæge der kan bidrage med netop akut tandlæge.

Det kan også være at du allerede nu ved at dine tænder har særlige behov og de almindelige tandeftersyn ikke længere er nok for dig, måske fordi du har paradentose eller andet der kræver lidt mere. Her kan det være en god idé at finde en tandlæge der har speciale indenfor området.

En tandlæge med speciale gør at du ikke på samme måde risikerer at blive fejlbehandlet eller på anden vis bliver nødsaget til endnu engang at skulle søge efter en ny tandlæge. Prisen spiller selvfølgelig også en rolle, men for de fleste er det egentlig ikke den der vægter højest.