Selvom at du måske har et stort dyrehjerte, så er der stadig dyr du ikke nødvendigvis behøver at få hjem til dig og det kan f.eks. være rotterne. Rotterne kan finde vej til et hvert hjem, men man kan besværliggøre rejsen for rotterne, så de finder andre steder at bygge reder.

Undgå at rotterne bygger rede i dit kloaksystem med en rottespærre

Er du selv husejer, skal du først og fremmest kende til vigtigheden i at huske at du også har ansvar for det der er under jordens overflade. Her er det selvfølgelig kloaksystemet der er i tankerne og det er også denne rute, som de fleste rotter vil anse som den perfekte vej hjem til dig, hvis der ikke er sat rottespærre i kloaksystemet.

Med en rottespærre sikrer du, at kloakken ind til huset, ikke står åben. Der bliver dannet en ensrettet vej så dit spildevand mv. kan strømme ud, men intet kan komme den anden vej igen. Hvis du ikke ved om der er sat rottespærre i dit kloaksystem, så kan det være en god idé at få styr på det før at rotterne slår sig ned i dit system.

Få undersøgt dit kloaksystem ved hjælp af TV-inspektion

Hvis du allerede ved at der er rottespærre, så er det dog ikke ens betydende med at du bare kan slappe af ved at vide at der er styr på dette. En rottespærre kan nemlig blokeres og skal derfor tilses og eventuel renses fra tid til anden. Med TV inspektion kan du få et syn på sagen og vide hvordan det står til nedenunder jordens overflade.

TV-inspektioner er et vigtigt redskab for din autoriserede kloakmester fordi det ellers kan være svært at komme ordentligt til i kloaksystemet og tjekke op på hvordan det hele ser ud. En TV-inspektion vil for det første afsløre om der er rotter i dit kloaksystem, men det vil også kunne se, hvis der er nogle blokeringer til stede som i værste fald gør, at en rottespærre vil stå åben og rotterne kan tilgå dit hjem.

Besøg af rotter kan for det første være ubehageligt men det kan også koste rent økonomisk og bringe sygdom til husstanden som både kan smitte mennesker og dyr. Det er derfor vigtigt ikke at glemme det der er at finde under jordens overflader.